Τουρκία σε Ελλάδα: «Θα είναι βαρύ το τίμημα στις προκλήσεις»

Τουρκία σε Ελλάδα: «Θα είναι βαρύ το τίμημα στις προκλήσεις» Facebook Twitter
O Ερντογάν με τον Χουλουσί Ακάρ
0

Κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα επιδιώκει η Τουρκία καθώς με μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση ανεβάζει τους τόνους και προειδοποιεί για βαρύ τίμημα.

Ο τούρκος υπουργός εθνικής άμυνας διεμήνυσε πριν από λίγο πως οποιαδήποτε πρόκληση από την Ελλάδα δεν θα μείνει αναπάντητη και πως το τίμημα θα είναι βαρύ. 

«Όλοι πρέπει να μαζέψουν το μυαλό τους να μην μπουν σε περιπέτειες. Η πιο σοβαρή μας συμβουλή είναι αυτή», είπε κάνοντας λόγο για προβοκάτσια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο.

«Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Ακάρ. «Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε», συμπλήρωσε.

Η δήλωση έρχεται εν μέσω ενός διημέρου που περιελάμβανε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και μετά τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πως «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».

Ακολούθησαν σκληρές δηλώσεις και δια στόματος Πάνου Καμμένου ο οποίος απάντησε στην Τουρκία πως «Θα τους τσακίσουμε αν κάνουν ένα χιλιοστό».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM