LIVE!

Τουρκία: Εφημερίδα κυκλοφορεί με την Μέρκελ ντυμένη Χίτλερ στο εξώφυλλο

Τουρκία: Εφημερίδα κυκλοφορεί με την Μέρκελ ντυμένη Χίτλερ στο εξώφυλλο Facebook Twitter
1

Η Άγγελα Μέρκελ με μουστάκι και στολή ναζί: μια τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη της σελίδα ένα φωτομοντάζ που δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο σαν Χίτλερ, εν μέσω κρίσης ανάμεσα στην Άγκυρα και στην ΕΕ.

 

«Χίτλερ στο γυναικείο», είναι ο τίλος της εφημερίδας Günes με έναν αγκυλωτό σταυρό, τη φράση #FrauHitler αλλά και με τη σημείωση «η άσχημη Θεία» στο φωτομοντάζ της Άνγκελα Μέρκελ το οποίο καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας.

 


 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία για «ναζιστικές πρακτικές» μετά την απαγόρευση από τις δύο χώρες συγκεντρώσεων στο έδαφός τους υπέρ του δημοψηφίσματος για την διεύρυνση των εξουσιών του.

 

«Αγκαλιάζοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις (...) η Γερμανία βάζει όλη την Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας» γράφει η Günes στον υπότιτλό της. Η εφημερίδα απηχεί έτσι τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης που κατηγόρησε το Βερολίνο ότι προστατεύει τους κούρδους αυτονομιστές και τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

 

Η γερμανίδα καγκελάριος αντέδρασε στις κατηγορίες αυτές καλώντας την Τουρκία να «κρατήσει την ψυχραιμία της». Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι πάντα παράλογες και άτοπες επειδή ισοδυναμούν με υποβάθμιση των εγκλημάτων του εθνικοσοσιαλισμού κατά της ανθρωπότητας».

 

Στην ιστοσελίδα της η Günes δημοσίευσε ένα άλλο φωτομοντάζ της καγκελαρίου με μουστάκι σαν βούρτσα να απευθύνει τον χαιρετισμό των ναζί, υπό τον τίτλο: «Δεν υπάρχει διαφορά με τον Χίτλερ».

 

Η Τουρκία είχε καταδικάσει ένα πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild που υποστήριζε ότι λέει «την αλήθεια στα μούτρα» του προέδρου Ερντογάν, κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλοντας την «τρέλα (του) για την εξουσία».

 

Το άρθρο αυτό είναι «προϊόν μιας νοοτροπίας που τροφοδοτείται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια