Τουρκία: Εφημερίδα κυκλοφορεί με την Μέρκελ ντυμένη Χίτλερ στο εξώφυλλο

Τουρκία: Εφημερίδα κυκλοφορεί με την Μέρκελ ντυμένη Χίτλερ στο εξώφυλλο Facebook Twitter
1

Η Άγγελα Μέρκελ με μουστάκι και στολή ναζί: μια τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη της σελίδα ένα φωτομοντάζ που δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο σαν Χίτλερ, εν μέσω κρίσης ανάμεσα στην Άγκυρα και στην ΕΕ.

 

«Χίτλερ στο γυναικείο», είναι ο τίλος της εφημερίδας Günes με έναν αγκυλωτό σταυρό, τη φράση #FrauHitler αλλά και με τη σημείωση «η άσχημη Θεία» στο φωτομοντάζ της Άνγκελα Μέρκελ το οποίο καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας.

 


 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία για «ναζιστικές πρακτικές» μετά την απαγόρευση από τις δύο χώρες συγκεντρώσεων στο έδαφός τους υπέρ του δημοψηφίσματος για την διεύρυνση των εξουσιών του.

 

«Αγκαλιάζοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις (...) η Γερμανία βάζει όλη την Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας» γράφει η Günes στον υπότιτλό της. Η εφημερίδα απηχεί έτσι τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης που κατηγόρησε το Βερολίνο ότι προστατεύει τους κούρδους αυτονομιστές και τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

 

Η γερμανίδα καγκελάριος αντέδρασε στις κατηγορίες αυτές καλώντας την Τουρκία να «κρατήσει την ψυχραιμία της». Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι πάντα παράλογες και άτοπες επειδή ισοδυναμούν με υποβάθμιση των εγκλημάτων του εθνικοσοσιαλισμού κατά της ανθρωπότητας».

 

Στην ιστοσελίδα της η Günes δημοσίευσε ένα άλλο φωτομοντάζ της καγκελαρίου με μουστάκι σαν βούρτσα να απευθύνει τον χαιρετισμό των ναζί, υπό τον τίτλο: «Δεν υπάρχει διαφορά με τον Χίτλερ».

 

Η Τουρκία είχε καταδικάσει ένα πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild που υποστήριζε ότι λέει «την αλήθεια στα μούτρα» του προέδρου Ερντογάν, κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλοντας την «τρέλα (του) για την εξουσία».

 

Το άρθρο αυτό είναι «προϊόν μιας νοοτροπίας που τροφοδοτείται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια