Θανατική καταδίκη σε Γάλλο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ινδονησία

Θανατική καταδίκη σε Γάλλο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Ένας Γάλλος υπήκοος καταδικάστηκε σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών από δικαστήριο στην Ινδονησία.

Ο Φέλιξ Ντορφίν , 35 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση περίπου 3 κιλά διαφόρων ναρκωτικών στο νησί -θέρετρο διακοπών Λομπόκ της χώρας, μία απόφαση που προκαλεί σοκ καθώς οι εισαγγελείς είχαν προτείνει ποινή κάθειρξης 20 ετών. Ο 35χρονος συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του νησιού.

Η Ινδονησία έχει από τους αυστηρότερους νόμους περί ναρκωτικών στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η θανατική ποινή για ορισμένους διακινητές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 35χρονος Γάλλος πρόκειται να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση.


Ο Ντορφίν συνελήφθη με μία βαλίτσα η οποία περιείχε τρία κιλά ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των οποίων έκσταση και αμφεταμίνες στο αεροδρόμιο του νησιού αμέσως μετά την πτήση του από την Σιγκαπούρη. Ο δικαστής ανέφερε την εμπλοκή του σε  διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών όπως και την ποσότητα των ουσιών που έφερε ως επιβαρυντικούς παράγοντες.


Οι εισαγγελείς ζήτησαν 20 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων ή, αν όχι, φυλάκιση ενός επιπλέον έτους. Ωστόσο, είναι αρκετά συνηθισμένο για τους δικαστές να υπερβαίνουν τις προτάσεις των εισαγγελέων στην Ινδονησία. Βέβαια, κανένας δεν έχει εκτελεστεί στη χώρα από το 2016 και ορισμένοι αλλοδαποί παραμένουν σε θανατική ποινή.

Νωρίτερα φέτος, ο Ντορφίν δραπέτευσε από τη φυλακή στην οποία κρατούνταν, κόβοντας τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού και κατεβαίνοντας με την βοήθεια σχοινιού που έφτιαξε από κουρτίνες και άλλα υφάσματα.


Μια γυναίκα αστυνομικός συνελήφθη καθώς φέρεται ότι τον βοήθησε να δραπετεύσει από τη φυλακή επ' αμοιβής.


Λίγο μετά την απόδρασή του, ο 35χρονος εντοπίστηκε από την αστυνομία να κρύβεται σε δάσος στα βόρεια του νησιού.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ