Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Τασμανία, αφού προσπάθησαν να κλέψουν έναν ζωντανό πιγκουίνο και δύο αυγά από αποικία. 

 

Η τοπική αστυνομία δέχτηκε κλήση λίγο μετά τις 2μ.μ την Κυριακή, ύστερα από αναφορές για δύο άνδρες που «έβαλαν μέσα στο πορτμπαγκάζ έναν πιγκουίνο και δύο αυγά» και προσπάθησαν να διαφύγουν, κοντά στον φάρο του Λόου Χεντ όπου ζουν οι πιγκουίνοι της περιοχής. 

 

Περαστικοί που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί εμπόδισαν τους δράστες πολύ πριν φτάσει η αστυνομία, και έβγαλαν τον πιγκουίνο από το αυτοκίνητο. Στην έρευνα που ακολούθησε, η αστυνομία διαπίστωσε πως οι άνδρες είχαν κλέψει, εκτός από το πουλί, και δύο αυγά πιγκουίνων. 

 

Οι δράστες, 21 και 30 ετών αντίστοιχα, θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με τις κατηγορίες αρπαγής προστατευόμενου ζώου και κλοπής προϊόντων προστατευόμενης Άγριας Ζωής. Σίγουρο είναι πως θα πληρώσουν και μεγάλο πρόστιμο και για την καταπάτηση και την παρέμβασή τους στον χώρο φυσικής διαβίωσης των πιγκουίνων. 

 

Τα αυγά παραδόθηκαν σε ειδικούς της Άγριας Ζωής και όλοι ελπίζουν πως δεν είναι αργά για να εκκολαφθούν με ασφάλεια. 

 

Ο επιθεωρητής Ντάρεν Χόπκινς ευχαρίστησε τους πολίτες που παρεμπόδισαν τους κλέφτες. «Η αστυνομία θα ήθελε να ακούσει τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων καθώς και όσων μαγνητοσκόπησαν τους άνδρες την ώρα που έπαιρναν το πουλί και τα αυγά».