Συρία: Δύο εκρήξεις στη Δαμασκό κοντά σε κέντρο που ανέπτυσσε χημικά όπλα του Άσαντ

Συρία: Δύο εκρήξεις στη Δαμασκό κοντά σε κέντρο που ο Άσαντ ανέπτυσσε χημικά όπλα Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στη συνοικία Μπαρζέχ, στο βόρειο τμήμα της Δαμασκού, όπου βρίσκεται υπηρεσία του Συριακού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών.

Σε βάρος του ερευνητικού κέντρου είχαν επιβληθεί κυρώσεις για τις σχέσεις του με την ανάπτυξη χημικών όπλων επί του καθεστώτος Άσαντ.

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές αναφέρονται στη Συρία, με στόχο αεροπορική βάση κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Το Al Jazeera αναφέρει ότι το αεροδρόμιο Qabr Essit, το οποίο χρησιμοποιούσε ο στρατός του καθεστώτος του Άσαντ για ελικόπτερα, χτυπήθηκε στα πλήγματα. Η αεροπορική βάση βρίσκεται νότια της Δαμασκού, κοντά στην πόλη Άκραμπα.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για νέο ισραηλινό χτύπημα κοντά στο λιμάνι της Λατάκειας της Συρίας. Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (8/12), το Ισραήλ πραγματοποίησε τρεις αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό.

Νωρίτερα, ο  ηγέτης των Σύρων ανταρτών, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζολάνι, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό της Συρίας, τον Μοχάμεντ αλ Τζαλάλι με θέμα τον «συντονισμό για την μετάβαση της εξουσίας», ανακοίνωσαν οι αντάρτες, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM