Συρία: Δεν είμαστε 50 οικογένειες αλλά 20.000 άτομα, λένε οι ελληνορθόδοξοι στο Χαλέπι 

Συρία: Δεν είμαστε 50 οικογένειες αλλά 20.000 ελληνορθόδοξοι στο Χαλέπι  Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Είμαστε 20.000 ελληνορθόδοξοι στο Χαλέπι της Συρίας, διαμηνύει η ελληνική κοινότητα προς την Αθήνα, εν μέσω της κατάληψης της πόλης από τζιχαντιστές και αντιπάλους του Μπασάρ Αλ Άσαντ. 

Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν αναφέρει πως στο Χαλέπι βρίσκονται περί τις 50 ελληνικές οικογένειες. Από αυτούς περί τα 40 άτομα είχαν επικοινωνήσει με το υπουργείο συζητώντας το ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους μέσω του ΟΗΕ, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, με βάση τις εξελίξεις. 

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η "ελληνικότητα" δεν είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί. Εστιάζοντας σε 40 οικογένειες και αγνοώντας 20.000+ Χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων των Αντιοχιανών Ορθοδόξων και Μελκητών, εγκαταλείπει τις ίδιες τις ρίζες που ισχυρίζεται ότι προστατεύει. Η πίστη και η κληρονομιά αξίζουν δράση, όχι επιλεκτική ανησυχία», ανέφερε η Ελληνική Οργάνωση Αντιοχείας στο Χ.

Συρία: Δεν είμαστε 50 οικογένειες αλλά 20.000 ελληνορθόδοξοι στο Χαλέπι  Facebook Twitter

«Η χριστιανική αντίσταση, στην περιοχή Al-Suqaylabiyah της ελληνικής κληρονομιάς της Αντιόχειας, κρατά ισχυρή ενάντια στις δυνάμεις τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Η κατάσταση εντείνεται, αλλά η ακλόνητη αψήφησή τους συνεχίζει να εμποδίζει τις εχθρικές προελεύσεις. Κρατήστε τους στις προσευχές σας», αναφέρθηκε επίσης στο Χ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, η Ελληνική Οργάνωση Αντιοχείας δημοσίευσε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά του Χαλεπιού, που οι πρόγονοί τους στήριξαν την Ελλάδα στις πιο μαύρες εποχές της, βασίζονται σε εσάς». «Στο Χαλέπι τα παιδιά των συγγενών μας και οι οικογένειές τους ζουν σε μεγάλο κίνδυνο. Η ζωή τους κινδυνεύει, εγκαταλείπονται για να αντιμετωπίσουν τη μοίρα τους», αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συρία: Πώς μεταφράζεται για την υπόλοιπη περιοχή η αναζωπύρωση του πολέμου

Ανάλυση / Συρία: Πώς μεταφράζεται για την υπόλοιπη περιοχή η αναζωπύρωση του πολέμου

Η αιφνιδιαστική επίθεση των ανταρτών που έχει καταλάβει το Χαλέπι και απειλεί άλλα εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια περαιτέρω αποδυνάμωση της περιφερειακής επιρροής του Ιράν, αλλά και να προκαλέσει έναν νέο κύκλο βίας και αστάθειας
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ποιος είναι ο ηγέτης των τζιχαντιστών της Hayat Tahrir al Sham που κατέλαβαν το Χαλέπι

Διεθνή / Συρία: Ποιος είναι ο ηγέτης των τζιχαντιστών της Hayat Tahrir al Sham που κατέλαβαν το Χαλέπι

Η φυλάκιση στο Ιράκ και η Συρία - Η προσωπική εκστρατεία για αυτονόμηση πέραν της Αλ Κάιντα και του ISIS - Η συμμαχία με την Τουρκία - Η Hayat Tahrir al Sham στη «μάχη εναντίον τρομοκρατών»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM