Η Ουγκάντα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα εν μέσω του νέου ξεσπάσματος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

 

Ένα πεντάχρονο παιδί που ταξίδεψε από τη ΛΔΚ την Κυριακή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). «Αυτή είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ουγκάντα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το πεντάχρονο παιδί, που ταξίδευε με την οικογένειά του, είχε εισέλθει στην Ουγκάντα στις 9 Ιουνίου μέσω του συνοριακού περάσματος Μπουέρα. Η οικόγενειά του ζήτησε ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο Καγκάντο και το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα φροντίδας, δήλωσε ο ΠΟΥ.

 

«Η επιβεβαίωση έγινε σήμερα από το ινστιτούτο αντιμετώπισης ιών της Ουγκάντας(UVRI)», τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση. Από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον περασμένο Αύγουστο στο ανατολικό Κονγκό, το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει καταγράψει 2.062 κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς, 1.390 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ