Η Εκκλησία της Αγγλίας διευκρίνισε πως το σεξ μπορεί να συμβαίνει μόνο μέσα σε ετερόφυλους γάμους, προσθέτοντας πως σε γκέι ή στρέιτ σχέσεις «δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».

 

Επίσκοποι εξέδωσαν ειδικές οδηγίες επί του θέματος, στις οποίες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Για τους Χριστιανούς, ο γάμος - δηλαδή η ένωση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας εφ' όρου ζωής, συμβόλαιο με ανταλλαγή όρκων- παραμένει το πρέπον πλαίσιο για σεξουαλική δραστηριότητα».

 

Και προσθέτουν: «Οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός ετερόφυλου γάμου δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».

 

Η Εκκλησία της Αγγλίας απαγορεύει τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά επιτρέπει στο ποίμνιό της τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αρκεί να είναι «σεξουαλικά εγκρατείς».

 

Το Σύμφωνο Συμβίωσης νομιμοποιήθηκε στη χώρα το 2005 και το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα σε αυτό. 

 

Τις τελευταίες δεκαετίες η Εκκλησία της Αγγλίας έχει προκαλέσει έντονο διχασμό με όσα λέει και πώς διαχειρίζεται θέματα που αφορούν την κοινότητα LGBTQI+. 

 

Με πληροφορίες από Guardian