Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι - Λόγω έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού

Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι - Λόγω έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού Facebook Twitter
Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι - Λόγω κορωνοϊού (Pixabay)
0

Η Σερβία ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι η πρωτεύουσα της χώρας, το Βελιγράδι τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση των αρμοδίων αρχών καθώς το 82,5% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη Σερβία εντοπίστηκε στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της διασποράς, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών και των νυχτερινών κέντρων.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που τίθενται από σήμερα σε ισχύ, απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από 100 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και περισσότερων από 500 ατόμων σε εξωτερικούς.

Ο Επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον δήλωσε ότι η Σερβία βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της αύξησης των νέων λοιμώξεων.

«Μετά από αυτήν την εβδομάδα, μπορούμε να περιμένουμε ότι με την εφαρμογή των μέτρων, θα δούμε σταδιακά τη μείωση των νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο Κον στην κρατική ραδιοτηλεοπτική τηλεόραση της Σερβίας.

Η Σερβία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 15.195 κρούσματα και 287 θανάτους.

Με πληροφορίες του Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν έχει βάλει στη λίστα θανάτου

Βασιλική Σιούτη / Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν κυνηγά στην Ευρώπη

Πρωτοσέλιδο της Sabah στοχοποιεί τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Cevheri Güven, αποδεικνύοντας ότι οι πράκτορες του Ερντογάν δρουν ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, εξηγεί στη LIFO γιατί ενοχλεί τόσο το καθεστώς Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ