Ρωσίδες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν βουλευτές για σεξουαλική παρενόχληση

Ρωσίδες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν βουλευτές για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Η Αικατερίνα Κοντρικάντζε, αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του τηλεοπτικού καναλιού RTVI κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δουμάς για παρενόχληση
0

Δημόσια κατακραυγή έχουν προκαλέσει, στη Ρωσία, οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που, σύμφωνα με εγχώρια μέσα, βαραίνουν τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Δουμάς, Λεονίντ Σλούτσκι και άλλους νυν και παλιούς, βουλευτές.

Ο ρωσικός Τύπος κάνει λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων που κάνουν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

  

Μεταξύ αυτών και μια δημοσιογράφος από τη Γεωργία, Αικατερίνα Κοντρικάντζε, που είναι αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του τηλεοπτικού καναλιού RTVI.

«Εκείνος άρχισε να με αγγίζει , προσπάθησε να με φιλήσει ...εγώ τον απώθησα και έφυγα» δήλωσε η Κοντρικάντζε, λέγοντας ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε το 2011 όταν εκείνη ήταν 26 ετών.

Στις 22 Φεβρουαρίου μια δημοσιογράφος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, κατήγγειλε μέσω του αντιπολιτευόμενου καναλιού «Ντοζντ» , ότι ο Σλούτσκι την παρενόχλησε με άσεμνο τρόπο.

Ακόμα και η υπεύθυνη παραγωγής του εν λόγω καναλιού κατήγγειλε ότι ο Σλούτσκι επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα και την θωπεύσει στους γλουτούς.

Η υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ ζήτησε να παραπεμφθεί το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή για ζητήματα κοινοβουλευτικής ηθικής.


Ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται περί σεξουαλικής παρενόχλησης, γίνονται «κατά παραγγελία».

Ωστόσο, απαντώντας στο αν προτίθεται να περάσει από 'ανιχνευτή ψεύδους', ο Σλούτσκι είπε ότι οι ανιχνευτές παρουσιάζουν «μεγάλες αποκλίσεις».

Ο Ρώσος κοινοβουλευτικός απέρριψε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες και είπε ότι «θα σκεφτεί» αν θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφος από την Γεωργία και συγκεκριμένα η Αικατερίνα Κοντρικάντζε, ο Σλούτσκι χαρακτήρισε «περίεργο» που δεν κατηγορήθηκε από Ουκρανές ή Αμερικανίδες για σεξουαλική παρενόχληση.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι αυτή η ιστορία «αντί να πλήξει το κύρος του, ασφαλώς το ενίσχυσε».

«Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο και ποτέ οι γυναίκες δεν διαμαρτυρήθηκαν για κάποια ανάρμοστες ενέργειες εκ μέρους μου, δήλωσε ο Σλούτσκι εκνευρισμένος.

«Όσο πιο αποτελεσματικά θα δουλεύουμε, τόσο πιο πολλά πράγματα αυτού του είδους θα εμφανίζονται. Εάν δεν έχουν τίποτα να προσάψουν σε κάποιον όσον αφορά τον επαγγελματισμό του, θα επινοούν πάντα κάποια παρόμοιο», πρόσθεσε. 

Παράλληλα με αυτή την υπόθεση, η δημοσιογράφος Σοφία Ρουσόβα κατήγγειλε χθες ότι υπήρξε, δύο φορές, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μια φορά από έναν βουλευτή της Δούμας.

Την ίδια μέρα η δημοσιογράφος Έλενα Τριβιάκινα της εφημερίδας «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» κατηγόρησε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας και «έναν γνωστό βουλευτή» χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα τους , προέβηκαν επανειλημμένως σε ανήθικες προτάσεις κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού πριν από είκοσι χρόνια».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM