Ρωσίδες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν βουλευτές για σεξουαλική παρενόχληση

Ρωσίδες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν βουλευτές για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Η Αικατερίνα Κοντρικάντζε, αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του τηλεοπτικού καναλιού RTVI κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δουμάς για παρενόχληση
0

Δημόσια κατακραυγή έχουν προκαλέσει, στη Ρωσία, οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που, σύμφωνα με εγχώρια μέσα, βαραίνουν τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Δουμάς, Λεονίντ Σλούτσκι και άλλους νυν και παλιούς, βουλευτές.

Ο ρωσικός Τύπος κάνει λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων που κάνουν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

  

Μεταξύ αυτών και μια δημοσιογράφος από τη Γεωργία, Αικατερίνα Κοντρικάντζε, που είναι αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του τηλεοπτικού καναλιού RTVI.

«Εκείνος άρχισε να με αγγίζει , προσπάθησε να με φιλήσει ...εγώ τον απώθησα και έφυγα» δήλωσε η Κοντρικάντζε, λέγοντας ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε το 2011 όταν εκείνη ήταν 26 ετών.

Στις 22 Φεβρουαρίου μια δημοσιογράφος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, κατήγγειλε μέσω του αντιπολιτευόμενου καναλιού «Ντοζντ» , ότι ο Σλούτσκι την παρενόχλησε με άσεμνο τρόπο.

Ακόμα και η υπεύθυνη παραγωγής του εν λόγω καναλιού κατήγγειλε ότι ο Σλούτσκι επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα και την θωπεύσει στους γλουτούς.

Η υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ ζήτησε να παραπεμφθεί το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή για ζητήματα κοινοβουλευτικής ηθικής.


Ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται περί σεξουαλικής παρενόχλησης, γίνονται «κατά παραγγελία».

Ωστόσο, απαντώντας στο αν προτίθεται να περάσει από 'ανιχνευτή ψεύδους', ο Σλούτσκι είπε ότι οι ανιχνευτές παρουσιάζουν «μεγάλες αποκλίσεις».

Ο Ρώσος κοινοβουλευτικός απέρριψε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες και είπε ότι «θα σκεφτεί» αν θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφος από την Γεωργία και συγκεκριμένα η Αικατερίνα Κοντρικάντζε, ο Σλούτσκι χαρακτήρισε «περίεργο» που δεν κατηγορήθηκε από Ουκρανές ή Αμερικανίδες για σεξουαλική παρενόχληση.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι αυτή η ιστορία «αντί να πλήξει το κύρος του, ασφαλώς το ενίσχυσε».

«Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο και ποτέ οι γυναίκες δεν διαμαρτυρήθηκαν για κάποια ανάρμοστες ενέργειες εκ μέρους μου, δήλωσε ο Σλούτσκι εκνευρισμένος.

«Όσο πιο αποτελεσματικά θα δουλεύουμε, τόσο πιο πολλά πράγματα αυτού του είδους θα εμφανίζονται. Εάν δεν έχουν τίποτα να προσάψουν σε κάποιον όσον αφορά τον επαγγελματισμό του, θα επινοούν πάντα κάποια παρόμοιο», πρόσθεσε. 

Παράλληλα με αυτή την υπόθεση, η δημοσιογράφος Σοφία Ρουσόβα κατήγγειλε χθες ότι υπήρξε, δύο φορές, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μια φορά από έναν βουλευτή της Δούμας.

Την ίδια μέρα η δημοσιογράφος Έλενα Τριβιάκινα της εφημερίδας «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» κατηγόρησε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας και «έναν γνωστό βουλευτή» χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα τους , προέβηκαν επανειλημμένως σε ανήθικες προτάσεις κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού πριν από είκοσι χρόνια».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM