Ρωσία: Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό λόγω κορωνοϊού

Ρωσία: Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Ρωσία διακόπτει όλες τις πτήσεις από και προς το εξωτερικό (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Η Ρωσία αποφάσισε την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς το εξωτερικό, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να αναστείλει όλες τις πτήσεις- τακτικές και τσάρτερ- από και προς τη Ρωσία, από τις 27 Μαρτίου. Μόνη εξαίρεση θα είναι οι πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ρώσων πολιτών και πτήσεις «που γίνονται με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης», αναφέρει η σχετική απόφαση.

Όσοι επιστρέφουν στη χώρα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών. Μάλιστα, το κοινοβούλιο συζητά το ενδεχόμενο να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 7 έτη σε όσους παραβιάζουν αυτή την καραντίνα. 

Χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με διάγγελμα ανακοίνωσε αργία μίας εβδομάδας- από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου- ενώ παράλληλα κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν ανακοινωθεί 658 κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος. Πολλοί όμως- ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν- πιστεύουν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμη υψηλότερος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM