Ο Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας λόγω κορωνοϊού-Αναβλήθηκε το δημοψήφισμα

Ο Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας λόγω κορωνοϊού-Αναβλήθηκε το δημοψήφισμα Facebook Twitter
Μείνετε σπίτι, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσους (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας στη Ρωσία, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους πολίτες με διάγγελμα, ανακοινώνοντας αργία σε όλη τη χώρα από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου. Όμως, επέλεξε να μην ανακοινώσει υποχρεωτική καραντίνα ή να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν κανονικά για αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία. Το δημοψήφισμα, που ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου, θα γίνει αργότερα, είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία δεν έχει αποφασιστεί. Το κοινοβούλιο έχει ήδη εγκρίνει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Μην σκέφτεστε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε εσάς. Μπορεί να συμβεί σε όλους. Αυτό που συμβαίνει σε πολλές δυτικές χώρες μπορεί να γίνει το κοντινό μέλλον μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε και οικονομικά μέτρα, ανάμεσά τους ελάφρυνση χρέους για όσους διαγνωστούν με κορωνοϊό, στήριξη των άνεργων, επιπλέον παροχές σε οικογένειες με μικρά παιδιά, αναστολή φόρων για μικρές επιχειρήσεις και αναστολή κάποιων χρεοκοπιών.

Οι ανακοινώσεις του Πούτιν ήρθαν μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ότι τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα είναι περισσότερα από αυτά που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Ο Σομπιάνιν, στενός σύμμαχος του Πούτιν, τόνισε στον πρόεδρο της χώρας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα επείγοντα μέτρα, γιατί η κατάσταση γίνεται σοβαρή.

Στη Ρωσία σήμερα ανακοινώθηκαν 163 νέα κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 658. Από αυτά τα περισσότερα είναι στη Μόσχα, καθώς στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 43% μέσα σε μία ημέρα. Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 7 έτη σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα. Όλοι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό ή εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM