Ο Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας λόγω κορωνοϊού-Αναβλήθηκε το δημοψήφισμα

Ο Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας λόγω κορωνοϊού-Αναβλήθηκε το δημοψήφισμα Facebook Twitter
Μείνετε σπίτι, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσους (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε αργία μιας εβδομάδας στη Ρωσία, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους πολίτες με διάγγελμα, ανακοινώνοντας αργία σε όλη τη χώρα από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου. Όμως, επέλεξε να μην ανακοινώσει υποχρεωτική καραντίνα ή να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν κανονικά για αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία. Το δημοψήφισμα, που ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου, θα γίνει αργότερα, είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία δεν έχει αποφασιστεί. Το κοινοβούλιο έχει ήδη εγκρίνει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Μην σκέφτεστε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε εσάς. Μπορεί να συμβεί σε όλους. Αυτό που συμβαίνει σε πολλές δυτικές χώρες μπορεί να γίνει το κοντινό μέλλον μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε και οικονομικά μέτρα, ανάμεσά τους ελάφρυνση χρέους για όσους διαγνωστούν με κορωνοϊό, στήριξη των άνεργων, επιπλέον παροχές σε οικογένειες με μικρά παιδιά, αναστολή φόρων για μικρές επιχειρήσεις και αναστολή κάποιων χρεοκοπιών.

Οι ανακοινώσεις του Πούτιν ήρθαν μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ότι τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα είναι περισσότερα από αυτά που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Ο Σομπιάνιν, στενός σύμμαχος του Πούτιν, τόνισε στον πρόεδρο της χώρας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα επείγοντα μέτρα, γιατί η κατάσταση γίνεται σοβαρή.

Στη Ρωσία σήμερα ανακοινώθηκαν 163 νέα κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 658. Από αυτά τα περισσότερα είναι στη Μόσχα, καθώς στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 43% μέσα σε μία ημέρα. Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 7 έτη σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα. Όλοι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό ή εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM