Ρωσία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία - Καταστολή και χιλιάδες συλλήψεις

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε σήμερα αστυνομία στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των μαζικών συλλαλητηρίων που λαμβάνουν μέρος σε αρκετές ρωσικές πόλεις, στο πλαίσιο ένδειξης διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με υπουργείο των Εσωτερικών της Ρωσίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στις συλλήψεις συμπεριλαμβάνονται 1.500 στη Μόσχα και 750 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, σχεδόν 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώνουν καθημερινά απαιτώντας ειρήνη, παρά τον εκφοβισμό από τις αρχές.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Μαριούπολη: Απέτυχε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων

Εν τω μεταξύ, απέτυχε νωρίτερα σήμερα και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τήρησαν την κατάπαυση πυρός.

Η εκκένωση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 και για αυτό τον λόγο είχε αποφασιστεί προσωρινή κατάπαυση πυρός, από τις 10:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκκένωση κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων σταμάτησε, επειδή συνεχίζεται η επίθεση.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας “πράσινος διάδρομος” επειδή μόνο το αρρωστημένο μυαλό των Ρώσων αποφασίζει πότε ξεκινούν να πυροβολούν και ποιον», ανέφερε στο Telegram.

Ουκρανός στρατιώτης που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές που υποτίθεται ότι θα ήταν ασφαλείς.

Αξιωματούχος των αυτονομιστών του Ντονέτσκ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι απέτυχαν να τηρήσουν την προσωρινή κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με το Interfax. Ο ίδιος δήλωσε πως μόνο περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν από την πόλη. Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 αμάχους από τη Μαριούπολη.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη και τη γειτονική Βολνοβάχα απέτυχε και χθες, Σάββατο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, οι πολίτες να παρέμειναν παγιδευμένοι υπό τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM