No.1

Ρωσία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία - Καταστολή και χιλιάδες συλλήψεις

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε σήμερα αστυνομία στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των μαζικών συλλαλητηρίων που λαμβάνουν μέρος σε αρκετές ρωσικές πόλεις, στο πλαίσιο ένδειξης διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με υπουργείο των Εσωτερικών της Ρωσίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στις συλλήψεις συμπεριλαμβάνονται 1.500 στη Μόσχα και 750 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, σχεδόν 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώνουν καθημερινά απαιτώντας ειρήνη, παρά τον εκφοβισμό από τις αρχές.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Μαριούπολη: Απέτυχε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων

Εν τω μεταξύ, απέτυχε νωρίτερα σήμερα και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τήρησαν την κατάπαυση πυρός.

Η εκκένωση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 και για αυτό τον λόγο είχε αποφασιστεί προσωρινή κατάπαυση πυρός, από τις 10:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκκένωση κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων σταμάτησε, επειδή συνεχίζεται η επίθεση.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας “πράσινος διάδρομος” επειδή μόνο το αρρωστημένο μυαλό των Ρώσων αποφασίζει πότε ξεκινούν να πυροβολούν και ποιον», ανέφερε στο Telegram.

Ουκρανός στρατιώτης που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές που υποτίθεται ότι θα ήταν ασφαλείς.

Αξιωματούχος των αυτονομιστών του Ντονέτσκ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι απέτυχαν να τηρήσουν την προσωρινή κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με το Interfax. Ο ίδιος δήλωσε πως μόνο περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν από την πόλη. Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 αμάχους από τη Μαριούπολη.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη και τη γειτονική Βολνοβάχα απέτυχε και χθες, Σάββατο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, οι πολίτες να παρέμειναν παγιδευμένοι υπό τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM