Ρωσία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία - Καταστολή και χιλιάδες συλλήψεις

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε σήμερα αστυνομία στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των μαζικών συλλαλητηρίων που λαμβάνουν μέρος σε αρκετές ρωσικές πόλεις, στο πλαίσιο ένδειξης διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με υπουργείο των Εσωτερικών της Ρωσίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στις συλλήψεις συμπεριλαμβάνονται 1.500 στη Μόσχα και 750 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, σχεδόν 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώνουν καθημερινά απαιτώντας ειρήνη, παρά τον εκφοβισμό από τις αρχές.

 Περίπου 3.500 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σήμερα, σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες κατά της εισβολής στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Μαριούπολη: Απέτυχε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων

Εν τω μεταξύ, απέτυχε νωρίτερα σήμερα και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τήρησαν την κατάπαυση πυρός.

Η εκκένωση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 και για αυτό τον λόγο είχε αποφασιστεί προσωρινή κατάπαυση πυρός, από τις 10:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκκένωση κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων σταμάτησε, επειδή συνεχίζεται η επίθεση.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας “πράσινος διάδρομος” επειδή μόνο το αρρωστημένο μυαλό των Ρώσων αποφασίζει πότε ξεκινούν να πυροβολούν και ποιον», ανέφερε στο Telegram.

Ουκρανός στρατιώτης που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές που υποτίθεται ότι θα ήταν ασφαλείς.

Αξιωματούχος των αυτονομιστών του Ντονέτσκ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι απέτυχαν να τηρήσουν την προσωρινή κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με το Interfax. Ο ίδιος δήλωσε πως μόνο περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν από την πόλη. Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 αμάχους από τη Μαριούπολη.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη και τη γειτονική Βολνοβάχα απέτυχε και χθες, Σάββατο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, οι πολίτες να παρέμειναν παγιδευμένοι υπό τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM