Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει υπηρεσίες του στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει ορισμένες υπηρεσίες στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Το Tik Tok ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως αναστέλλει ορισμένες λειτουργίες στη Ρωσία, στο πλαίσιο του νέου νόμου που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο επιβάλλονται ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις.


«Υπό το πρίσμα του νέου νόμου στη Ρωσία για τις ''ψευδείς ειδήσεις'', δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεό μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού του νόμου για την ασφάλεια», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Η πλατφόρμα διευκρίνισε ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός της εφαρμογής δεν θα επηρεαστεί.

Τι προβλέπει ο νόμος που υπέγραψε ο Πούτιν

Σημειώνεται πως με το νέο νομοσχέδιο που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβάλλονται στο εξής ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το κείμενο αυτό, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, προβλέπει επίσης ποινές κάθειρξης για όποιον ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι ποινές που προβλέπονται μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 15 χρόνια για όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» οι οποίες έχουν «σοβαρές συνέπειες» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο νόμος στοχεύει και τους απλούς πολίτες και όχι μόνο τους δημοσιογράφους ή άλλους επαγγελματίες της ενημέρωσης.

Αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν άλλες πληροφορίες πλην των επίσημων ανακοινώσεων. Απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «πόλεμος» και «εισβολή».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM