ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει υπηρεσίες του στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok αναστέλλει ορισμένες υπηρεσίες στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Το Tik Tok ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως αναστέλλει ορισμένες λειτουργίες στη Ρωσία, στο πλαίσιο του νέου νόμου που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο επιβάλλονται ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις.


«Υπό το πρίσμα του νέου νόμου στη Ρωσία για τις ''ψευδείς ειδήσεις'', δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεό μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού του νόμου για την ασφάλεια», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Η πλατφόρμα διευκρίνισε ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός της εφαρμογής δεν θα επηρεαστεί.

Τι προβλέπει ο νόμος που υπέγραψε ο Πούτιν

Σημειώνεται πως με το νέο νομοσχέδιο που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβάλλονται στο εξής ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το κείμενο αυτό, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, προβλέπει επίσης ποινές κάθειρξης για όποιον ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι ποινές που προβλέπονται μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 15 χρόνια για όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» οι οποίες έχουν «σοβαρές συνέπειες» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο νόμος στοχεύει και τους απλούς πολίτες και όχι μόνο τους δημοσιογράφους ή άλλους επαγγελματίες της ενημέρωσης.

Αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν άλλες πληροφορίες πλην των επίσημων ανακοινώσεων. Απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «πόλεμος» και «εισβολή».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην τοξικομανής μητέρα

Διεθνή / To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην χρήστρια ουσιών μητέρα του

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό που λάτρεψε την αυτοβιογραφία του, ενώ η σύζυγος και η μητέρα του επιστρατεύτηκαν επί σκηνής
LIFO NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM