Eurostat: Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους

Eurostat: Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους Facebook Twitter
Τα στοιχεία της Eurostat για τη χώρα με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση / Φωτ.: Unsplash
0

Σε νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, αναδείχθηκε η χώρα που σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα με τη χαμηλότερη ανεργία είναι η Κύπρος, που κατέγραψε τον Ιούνιο ποσοστό μόλις 6%, πολύ χαμηλότερο, δηλαδή, από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (14,7%) και της Ευρωζώνης (14,1%) και τον χαμηλότερο πανευρωπαϊκά.

Όσο για το σύνολο της ανεργίας η Κύπρος συγκεντρώνει και πάλι πολύ χαμηλό ποσοστό και συγκεκριμένα, 3,8%, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ανήλθε στο 5,9% και για την Ευρωζώνη στο 6,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες στην Κύπρο αυξήθηκε στο 4,8% τον Ιούνιο από 4,5% τον Μάιο, ενώ στους άνδρες συνεχίστηκε η πτωτική πορεία, φθάνοντας στο 2,8% από 3,0% τον προηγούμενο μήνα. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει ευρύτερα πρότυπα που παρατηρούνται και στην υπόλοιπη Ε.Ε., όπου η ανεργία στις γυναίκες (6,0%) παραμένει υψηλότερη από αυτή των ανδρών (5,7%).

Σταθερότητα στην Ε.Ε., αποκλιμάκωση στην Ευρωζώνη

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το συνολικό ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. παρέμεινε σταθερό στο 5,9% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 6,2%, επίσης αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάιο, αλλά μειωμένο σε σχέση με το 6,4% τον Ιούνιο του 2024. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην Ε.Ε. εκτιμάται στα 12,967 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων τα 10,7 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρωζώνη.

Συγκριτικά με τον Μάιο, η ανεργία μειώθηκε κατά 23 χιλιάδες άτομα στην Ε.Ε. και κατά 62 χιλιάδες στην Ευρωζώνη. Σε ετήσια βάση, καταγράφηκε μείωση 125 χιλιάδων ανέργων στην Ε.Ε. και 293 χιλιάδων στην Ευρωζώνη.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM