Ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν το Κίεβο -Χτύπησαν τον 385 μέτρων πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν τον 385 μέτρων πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης του Κιέβου Facebook Twitter
0

Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο και όπως μεταδίδει το Kyiv Independent οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης της πόλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια σταμάτησαν να εκπέμπουν πριν από μερικά λεπτά.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, δήλωσε ότι εχθρικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου. «Οι Ναζί του Πούτιν μόλις χτύπησαν τον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου», έγραψε ο Gerashchenko στο κανάλι του στο Telegram.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφεραν, λίγες ώρες μετά το χτύπημα, ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στο αρχηγείο στο κέντρο του Κιέβου να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» κατά της «Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και του 72ου Κέντρου Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (PSO)» στο Κίεβο.

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που εμπλέκονται από Ουκρανούς εθνικιστές σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», αναφέρεται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM