Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία απειλεί ευθέως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι εχθροπραξίες στην ουκρανική επικράτεια, εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τα σχέδια της ΕΕ για παροχή όπλων στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση των εθνικών της συμφερόντων παρά τις κυρώσεις.

«Τώρα, όμως, οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως "ειρηνιστικού" εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τάχθηκαν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο εξαπέλυσε μια πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του πληθυσμού του», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ, για να προειδοποιήσει για συνέπειες τέτοιων ενεργειών.

«Πολίτες και δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια φονικών όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν μπορούν να μην κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας των συνεπειών», ανέφερε η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, «οι λειτουργοί των Βρυξελλών, που μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν ως ''στρατηγικός εταίρος'' της χώρας μας, δεν κρύβονται πια: σκοπεύουν να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία, να χτυπήσουν τα αδύναμα σημεία της, να καταστρέψουν σοβαρά την οικονομία της και να καταστείλουν την οικονομική της ανάπτυξη».

«Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση των ζωτικών εθνικών της συμφερόντων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις και τις απειλές τους. Είναι καιρός οι δυτικές χώρες να καταλάβουν ότι η αδιαίρετη κυριαρχία τους στην παγκόσμια οικονομία ανήκει εδώ και πολύ καιρό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ