Το Πεντάγωνο προχωρά το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό - Αποδέσμευσε 3,8 δισ. δολάρια

Το Πεντάγωνο προχωρά το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό - Αποδέσμευσε 3,8 δισ. δολάρια Facebook Twitter
0

Το Πεντάγωνο θα αποδεσμεύσει 3,8 δισ. δολάρια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα στο Κογκρέσο.

Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM