Πενς: Θα απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας Κασόγκι

Πενς: Θα απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μάικ Πενς δεσμεύθηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ έρχεται λίγο από την αποκάλυψη της Washington Post πως η CIA θεωρεί ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν διέταξε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ζητήσουν να λογοδοτήσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι», για τη δολοφονία του Κασόγκι, δήλωσε ο Πενς στο περιθώριο της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Πορτ Μόρεσμπι.

«Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα», δήλωσε ο Μάικ Πενς, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει εμπιστευτικές πληροφορίες αν και χαρακτήρισε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου «θηριωδία» και «προσβολή» προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου».

Η CIA έχει συμπεράνει ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος διέταξε τη δολοφονία του Κασόγκι τον περασμένο μήνα, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post την Παρασκευή, επικαλούμενη πολλές ανώνυμες πηγές ενημερωμένες για το πόρισμά της.

Στη συγκεκριμένη εφημερίδα αρθρογραφούσε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές μάλιστα σχολιάζοντα επικριτικά την πολιτική της πατρίδας του. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε το πόρισμα της CIA. «Οι ισχυρισμοί σε αυτή την υποτιθέμενη εκτίμηση είναι ψευδείς», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας σε ανακοίνωση. «Έχουμε ακούσει και συνεχίζουμε να ακούμε διάφορες θεωρίες χωρίς να βλέπουμε την πρωταρχική βάση αυτών των εικασιών».

Με πληροφορίες από DPA, Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM