Παναμάς: «Ναι» στη χρήση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά από 12 ετών και άνω

Παναμάς: «Ναι» στη χρήση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά από 12 ετών και άνω Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το πότε θα αρχίσει η χορήγησή του.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη λάβει άδεια για την χορήγησή του σε αυτούς που είναι άνω των 16 ετών στον Παναμά. Το υπουργείο διευκρίνισε στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η έγκριση της χρήσης του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών στηρίχθηκε σε στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα όπως και στους ενήλικες.

Από τον Ιανουάριο, ο Παναμάς έχει χορηγήσει 1,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca.

Η χώρα σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά 9 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων αυτών των φαρμακευτικών εταιρειών. Μέχρι στιγμής ο Παναμάς έχει καταγράψει 416.232 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 6.646 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM