Ομοφοβικό παραλήρημα δασκάλου: «Αυτός ο τύπος είναι κοντά σε παιδιά»

Δάσκαλος Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Απομακρύνθηκε από τη σχολική κοινότητα ένας δάσκαλος μετά την ομοφοβική επίθεση που έκανε σε έναν άνδρα ενώ οδηγούσε. 

Ο εκπαιδευτικός - και προπονητής της ομάδας μπέισμπολ ενός λυκείου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης-  απαθανατίστηκε να επιτίθεται λεκτικά σε περαστικό, καταλήγοντας μάλιστα σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, ενώ απειλούσε να τον βιάσει. 

Ο Μάθιου Κέβελσον, ο οποίος απαθανάτισε την λεκτική επίθεση εναντίον του από τον δάσκαλο, Τζούαν Ινόα, ανέφερε ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο δεύτερος διέσχισε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών. 

«Αυτός ο τύπος είναι κοντά σε παιδιά. Αν είναι προπονητής, αν είναι δάσκαλος στην κοινότητα, δεν μπορεί να φέρεται έτσι δημόσια» λέει ο Κέβελσον, ενώ στο βίντεο απαθανατίζεται η ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε. 

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μπέιζμπολ που προπονούσε ο Ινόα, έκανε γνωστό μέσω Facebook ότι «πλέον έχει απομακρυνθεί από το πόστο και τα καθηκοντά του». Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε στο NBC New York ότι μετά το περιστατικό μετατέθηκε σε εργασιακό χώρο «μακριά από μαθητές». 

Τον Απρίλιο, ένας καθηγητής φυσικής αγωγής αποκλείστηκε από την τάξη αφού κρίθηκε ένοχος για απαράδεκτη επαγγελματική συμπεριφορά, η οποία περιελάμβανε τη χρήση ομοφοβικού χαρακτηρισμού όταν μιλούσε για τον σταρ των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι. 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM