Ομοφοβική επίθεση στο μετρό Μοναστηράκι- «Σήμερα ήμουν για ακόμη μια φορά τυχερός, γλίτωσα και ζω»

Ομοφοβική επίθεση στο μετρό Μοναστηράκι- «Σήμερα ήμουν για ακόμη μια φορά τυχερός, γλίτωσα και ζω» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ομοφοβική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε νεαρό άτομο στο σταθμό Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία το νεαρό άτομο με το όνομα Dennys, δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, στον σταθμό στο Μοναστηράκι, με λεκτικές και σωματικές απειλές

Όπως καταγγέλλει, μια παρέα τριών ατόμων άρχισε να φωνάζει ομοφοβικές προσβολές ενώ το νεαρό άτομο επιχείρησε να αντιδράσει ρωτώντας τους τι θέλουν. Τότε ένας από τους τρεις πλησίασε και προσπάθησε να κλωτσήσει το άτομο, ενώ ένας είπε ότι αν είχε μαχαίρι θα το σκότωνε.

«Ένας από τους τρεις ήρθε κατευθείαν πάνω μου φωνάζοντας με πο@@τη, αδερφή και όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτηρισμούς. Εγώ σε σοκ συνέχιζα να φωνάζω τι σκ@@τά θέλει από μένα και εκείνος αποφάσισε να σηκώσει το πόδι και να με κλωτσήσει» λέει μεταξύ άλλων.

Όπως καταγγέλλει το νεαρό άτομο παρόντες στο περιστατικό ήταν αρκετοί ακόμα και ένας security του σταθμού αλλά κανείς δεν έσπευσε να τους σταματήσει. Αργότερα και αφού είχε λήξε το περιστατικό, μία τουρίστρια και ο security ρώτησαν αν είναι καλά. «Πάντα πίστευα ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες του» τού είπε ο security.

«Είμαι ο Dennys και είμαι ένα περήφανα ανοιχτά queer άτομο, με πολύ αγάπη και στήριξη από όλη την οικογένεια και τον κύκλο μου. Τρία άτομα όμως σήμερα στο σταθμό Μοναστηράκι είχαν διαφορετική άποψη. Καθώς περίμενα αμέριμνος το συρμό μου, άκουσα μια παρέα τριών ατόμων να μου φωνάζουν ειρωνικά ότι είμαι μια κούκλα, εγώ δυστυχώς όντας ένα άτομο με πολύ δυναμισμό και που πάντα απαντώ γιατί δεν μπορώ και δεν έχω μάθει να ανέχομαι ρατσιστικές / ομοφοβικές συμπεριφορές, απάντησα και τους ρώτησα τι θέλουν και τι τους ενοχλεί πάνω μου.

»Ένας από τους τρεις ήρθε κατευθείαν πάνω μου φωνάζοντας με πούστη, αδερφή και όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτηρισμούς. Εγώ σε σοκ συνέχιζα να φωνάζω τι σκατά θέλει από μένα και εκείνος αποφάσισε να σηκώσει το πόδι και να με κλωτσήσει. Εγώ έπιασα το πόδι του και προσπάθησα να τον απωθήσω, εκείνος συνέχιζε να με βρίζει και να έρχεται κατά πάνω μου επιθετικά, εκεί ένα από τους υπόλοιπους με τράβηξε πίσω και μου είπε να σηκωθώ να φύγω για το καλό μου και ότι αν είχε μαχαίρι πάνω του θα με σκότωνε.

»Ο σταθμός ήταν γεμάτος κόσμο και υπήρχε και ο security εκεί, και καθ' όλη τη διάρκεια δεν με υπερασπίστηκε κανένας, ήταν όλοι απλά θεατές. Αφού έφυγα μετά από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε μια τουρίστρια και με ρώτησε αν είμαι καλά και έβριζε τα συγκεκριμένα άτομα που μου επιτέθηκαν και μετά από ένα λεπτό περίπου ήρθε και ο security και μου είπε πως από πάντα πίστευε ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες τους, τίμιο αλλά πριν μερικά δευτερόλεπτα δεν με βοήθησε, απλά με κοιτούσε. Πήρα τον ηλεκτρικό και γύρισα σπίτι μου. Σήμερα ήμουν για ακόμη μια φορά τυχερός και γύρισα, γλίτωσα και ζω. Ζούμε σε αυτήν τη χώρα. Ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι έγκλημα, αλλά δυστυχώς όλοι μας κλείνουμε μάτια μας, αυτή είναι η παιδεία μας. Ντρέπομαι, λυπάμαι, σιχαίνομαι».

Σημειώνεται, δε, ότι η ομοφοβική αυτή επίθεση σημειώνεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από εκείνη που κατήγγειλε ο stand-up κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κατινάκης, επίσης στο κέντρο της Αθήνας.

Με πληροφορίες του antivirus

-Εάν δεχθήκατε ομοφοβική / ρατσιστική επίθεση, εσείς ή κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας, μπορείτε να καταγγείλετε το περιστατικό στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και στην ειδική, 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11414.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ