Οι «Σαρδέλες» στριμώχνουν τον Σαλβίνι: Μαζική διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας στη Ρώμη

Οι «Σαρδέλες» στριμώχνουν τον Σαλβίνι: Μαζική διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας στη Ρώμη Facebook Twitter
Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησε στο κέντρο της Ρώμης το «Κίνημα της σαρδέλας» - EPA
0

Ογκώδη, ειρηνική διαδήλωση, χωρίς σημαίες και σύμβολα πολιτικών κομμάτων, πραγματοποίησε στο κέντρο της Ρώμης το «Κίνημα της σαρδέλας».

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση ιχθύων κάθε εποχής», έγραψαν, με πνευματώδη διάθεση στο διαδίκτυο, οι οργανωτές. Κύρια «αποστολή» του κινήματος, παραμένει η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, η υπεράσπιση των αρχών ανοχής που περιέχονται στο Σύνταγμα της Ιταλίας και η απόρριψη των ακραίων θέσεων του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την σημερινή πρωτοβουλία, από την στιγμή που η κακοκαιρία των περασμένων ημερών έχει αφήσει την θέση της σε ηλιοφάνεια, έστω και με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. 

Οι «Σαρδέλες» στριμώχνουν τον Σαλβίνι: Μαζική διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας στη Ρώμη Facebook Twitter

«Δεν είμαστε κόμμα, ο στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις, προβάλλοντας τα αιτήματα των πολιτών», δήλωσε πριν λίγο στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ο Ματία Σαντόρι, ένας από τους πρωτεργάτες του κινήματος.

«Είμαι έτοιμος να συναντήσω τις σαρδέλες, αλλά όχι για να προσπαθήσω να εκμεταλλευθώ για προσωπικό όφελος την δράση τους», τόνισε, δε, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Την υποστήριξή της στο ιταλικό αυτό κίνημα εξέφρασε και η γνωστή τραγουδοποιός Πάτι Σμίθ, η οποία υπογράμμισε ότι «ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να ενώνεται. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε τις "σαρντίνε", τις σαρδέλες».

Οι «Σαρδέλες» στριμώχνουν τον Σαλβίνι: Μαζική διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας στη Ρώμη Facebook Twitter

«Το σημαντικό είναι να στείλουμε το μήνυμά μας. Δεν μας νοιάζει αν θα είμαστε δέκα ή εκατό χιλιάδες», λένε οι οργανωτές της σημερινής κινητοποίησης. Στους ομιλητές, στην εξέδρα της πλατείας Σαν Τζοβάνι της Αιώνιας Πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και ο Πιέτρο Μπάρτολο, ο γιατρός της Λαμπεντούζα ο οποίος βοήθησε χιλιάδες μετανάστες και που, τον περασμένο Μάιο, εξελέγη ευρωβουλευτής με την ιταλική κεντροαριστερά.

Οι «Σαρδέλες» στριμώχνουν τον Σαλβίνι: Μαζική διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας στη Ρώμη Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ