Oι Ουκρανοί έδωσαν στον Πούτιν λόγο να τους βομβαρδίσει ανηλεώς, δηλώνει ο Τραμπ

Oι Ουκρανοί έδωσαν στον Πούτιν λόγο να τους βομβαρδίσει ανηλεώς, δηλώνει ο Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty
0

Στο Κίεβο επέρριψε ο Ντόναλντ Τραμπ μερίδιο της ευθύνης για το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Παρασκευής, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από ογδόντα.

«Έδωσαν στον Πούτιν έναν λόγο να μπει και να τους βομβαρδίσει ανηλεώς χθες το βράδυ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο που είχε το μπαράζ επιθέσεων με drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον στρατιωτικών αεροδρομίων στη Ρωσία.

Τα ρωσικά πλήγματα ακολούθησαν την προειδοποίηση για αντίποινα της Μόσχας στις πρόσφατες επιδρομές ουκρανικών drones που κατέστρεψαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη στο έδαφος της Ρωσίας.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως τρεις διασώστες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών στο Κίεβο: «Αυτοί που σκοτώθηκαν στο Κίεβο ήταν διασώστες που είχαν σπεύσει στον τόπο προηγούμενης επίθεσης και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας επακόλουθου ρωσικού πλήγματος».

Δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στην πόλη Τσερνίχιβ (βόρεια) και ένας στην πόλη Λουτσκ (βορειοδυτικά), κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σιμπίχα έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι η Ρωσία αντέδρασε στην καταστροφή αεροσκαφών της με «επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ουκρανία… Πολυώροφα κτίρια επλήγησαν. Ενεργειακές υποδομές υπέστησαν ζημιές».

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM