Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους Ουκρανούς εν μέσω της στρατιωτικής κλιμάκωσης με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους Ουκρανούς εν μέσω της στρατιωτικής έντασης με τη Ρωσία Facebook Twitter
Πηγή: Twitter.
0

Ένα αμερικανικό αεροπλάνο που μετέφερε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, εκτοξευτές και άλλο στρατιωτικό υλικό προσγειώθηκε στο Κίεβο σήμερα, με την Ουκρανία να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία.

Πρόκειται για το τρίτο φορτίο του ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικού πακέτου ασφαλείας με σκοπό τη στήριξη της Ουκρανίας.

«Javelins στο Κίεβο! Ένα νέο φορτίο βοήθειας - εκτοξευτές και πύραυλοι - με συνολικό βάρος περίπου 80 τόνων. Αναμένουμε την άφιξη του 4ου [φορτίου] σύντομα. Όλα αυτά χάρη στον στρατηγικό μας εταίρο» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ αναφερόμενος στην αμερικανική βοήθεια.  


Οι ΗΠΑ αποτελούν τον ισχυρότερο υποστηρικτή της Ουκρανίας όσον αφορά την αποτροπή στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύσει ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον αποδέσμευσε περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο και περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από το 2014, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ