Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στηρίζουν τον Μακρόν στις εκλογές

Γαλλικές εκλογές: Στήριξη των ηγετών Γερμανίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας στον Μακρόν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/IAN LANGSDON
0

Οι ηγέτες της Γερμανίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας έχουν προμοτάρει την υποψηφιότητα του Εμανουέλ Μακρόν για μία δεύτερη θητεία τον προεδικό θώκο της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την «ελευθερία, τη δημοκρατία και μία ισχυρότερη Ευρώπη».

Σε μία εξαιρετικά ασυνήθιστη παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία άλλης χώρας, οι Όλαφ Σολτς, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα, με άρθρο στην κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde, επεσήμαναν πως ο δεύτερος γύρος εκλογών στη Γαλλία δεν είναι μία «εκλογική αναμέτρηση όπως όλες οι άλλες».

Παρότι δεν έκαναν ονομαστική αναφορά στον Μακρόν ή την αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν, εξέφρασαν την «ελπίδα» τους ότι θα κερδίσει το όραμα «Γαλλία, Ευρώπη και κόσμος», που ανήκει στον νυν πρόεδρο. 

Η ψήφος είναι μια επιλογή μεταξύ «ενός δημοκρατικού υποψηφίου που πιστεύει ότι η Γαλλία είναι ισχυρότερη σε μια ισχυρή και αυτόνομη ΕΕ και μίας ακροδεξιάς υποψήφιας που συντάσσεται ανοιχτά με εκείνους που επιτίθενται στην ελευθερία και τη δημοκρατία μας» ανέφεραν.

Η ΕΕ χρειάζεται μια Γαλλία που θα παραμείνει «στην καρδιά του ευρωπαϊκού σχεδίου (...) θα υπερασπίζεται τις κοινές μας αξίες. Μία ισχυρή και γενναιόδωρη Ευρώπη» σημείωσαν και συμπλήρωσαν: «Ελπίζουμε ότι οι πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας θα την επιλέξουν». 

Επεσήμαναν πως το αποτέλεσμα θα είναι κρίσιμο «για τη Γαλλία και για όλους μας στην Ευρώπη» λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Οι λαϊκιστές και οι ακροδεξιοί σε όλες τις χώρες μας έχουν κάνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ιδεολογικό και πολιτικό πρότυπο» επεσήμαναν, αναφερόμενοι, προφανώς, σε παλαιότερα σχόλια θαυμασμού της Λεπέν για τον Ρώσο πρόεδρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM