Ο τυφώνας Krathon πλησιάζει την Ταϊβάν - Τουλάχιστον 2 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες

Ο τυφώνας Krathon πλησιάζει την Ταϊβάν - Τουλάχιστον 2 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες Facebook Twitter
Στιγμιότυπα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα εν όψει του τυφώνα στην Ταϊβάν / Χ
0

Τουλάχιστον δύο νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην Ταϊβάν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, εν αναμονή του τυφώνα Krathon.

Ο τυφώνας Krathon έχει ήδη προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, την ώρα που η «άφιξή» του στη νήσο αναμένεται το πρωί της Παρασκευής. Ο τυφώνας σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Διεύθυνση της χώρας (CWA) συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 144 χιλιομέτρων/ώρα με ριπές ανέμων έως τα 180 χλμ/ώρα.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης υποβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 2, ενώ αναμένεται να φθάσει στην περιοχή γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας), κοντά στο λιμάνι του Καοσιούνγκ ή την πόλη Ταϊμάν προτού εξασθενίσει, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. «Αυτός ο τυφώνας μετακινείται πολύ αργά», υπογράμμισε ο διευθυντής της CWA.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα γραφεία και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Παράλληλα σημειώνεται πως 55.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο πρωθυπουργός Τσο Τζουνγκ-τάι απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Ταϊβάν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. «Ο τυφώνας «Krathon μετακινείται πολύ αργά, αυτό παρατείνει τον χρόνο κατά τον οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιές στην Ταϊβάν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα έχουν ακυρωθεί σήμερα και αύριο όλες οι πτήσεις εσωτερικού, αλλά και 250 πτήσεις εξωτερικού.

Τέλος, σημειώνεται πως σχεδόν 40.000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να πάρουν μέρος σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις διάσωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM