Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας με χρέος 78 εκατ. δολαρίων- Στα δικαστήρια με την Credit Suisse

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας με χρέος 78 εκατ. δολαρίων- Στα δικαστήρια με την Credit Suisse Facebook Twitter
0

Ελβετική τράπεζα ξεκίνησε νομική διαμάχη με έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα ισχυριζόμενη ότι δεν κατάφερε να επιστρέψει εκατομμύρια σε τόκους και δάνεια που πήρε για να χρηματοδοτήσει μια έπαυλη του και το σούπερ γιοτ του.

Η Credit Suisse Group AG ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας Fahad Bin Sultan, κυβερνήτης της επαρχίας Tabuk της Σαουδικής Αραβίας, δεν κατάφερε να αποπληρώσει περίπου 78 εκατ. δολάρια σε τόκους και δάνεια για την αναχρηματοδότηση προϋπάρχοντος δανεισμού, ο οποίος αφορούσε την αγορά ενός σούπερ γιοτ 82 μέτρων και μιας εξοχικής κατοικίας στην Αγγλία.

Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το γιοτ Sarafsa, κοστίζει περίπου 58 εκατ. ευρώ, ενώ η εξοχική κατοικία λίγο έξω από το Λονδίνο έχει αξία 47 εκατ. δολάρια.

Η ελβετική τράπεζα υποστηρίζει ότι δύο εταιρείες, με εγγυητή τον πρίγκηπα, αθέτησαν τις πληρωμές των επίμαχων δανείων.

Οι δύο εταιρείες, μέσω των οποίων συνάφθηκαν τα δυο δάνεια, κήρυξαν στάση πληρωμών προς την τράπεζα, μην αποπληρώνοντας ένα μεγάλο ποσό από τα οφειλόμενα.

Η Credit Suisse έγραψε στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας ζητώντας να πληρώσει περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ.

Ο Fahad Bin Sultan είναι κυβερνήτης της επαρχίας Ταμπούκ από το 1987, ενώ εδώ και χρόνια αποτελεί μέλος του Κοινοβουλίου των Εμιράτων. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ