Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου ως το 2024

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος ως το 2024- και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Approve.com.

Ο CEO της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση του Bloomberg Billionaires Index με καθαρή περιουσία 221 δισ. δολαρίων, ενώ με ετήσια μέση αύξηση 129%, η περιουσία του θα μπορούσε να φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2024.

Η περιουσία του Έλον Μασκ συνδέεται με τις μετοχές του σε Tesla και SpaceX, τις δύο εταιρείες που διευθύνει.

Όποιος αγγίξει το όριο του τρισεκατομμυρίου θα ενταχθεί στο κλαμπ του μεγιστάνα του πετρελαίου, Τζον Ντ. Ροκφέλερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο το 1916 και του Μπιλ Γκέιτς, που το 1999 κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων.

To Approve.com προσπάθησε να «μαντέψει» τους επιχειρηματίες που θα ξεπεράσουν πρώτοι σε περιουσία το ένα τρισεκατομμύριο, με βάση τον ρυθμό πλουτισμού τους τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος ως το 2024- και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο Έλον Μασκ αναμένεται να σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε μόλις δύο χρόνια, το 2024, σε ηλικία 52 ετών και ακολουθεί ο Ινδός βιομήχανος Γκόταμ Αντάνι, πρόεδρος της εταιρείας εμπορευμάτων business Adani Group.

Ο Γκόταμ Αντάνι βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας του Bloomberg με περιουσία 84,2 δισ. δολαρίων. Η Approve εκτιμά ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το όριο του τρισεκατομμυρίου ένα χρόνο μετά τον Έλον Μασκ με τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξής του.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος ως το 2024- και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Gautam Adani με την σύζυγό του. Φωτ: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ακολουθεί ο Κινέζος επιχειρηματίας Zhang Yiming, ιδρυτής και πρόεδρος της κινεζικής ByteDance Technology ή αλλιώς ο άνθρωπος πίσω από το φαινόμενο του TikTok. Το 2026 αναμένεται να γίνει ο (τρίτος στη λίστα) και νεότερος τρισεκατομμυριούχος, καθώς τη χρονιά εκείνη θα κλείνει τα 42 του χρόνια. Σήμερα βρίσκεται στην 28η θέση της λίστας του Bloomberg με περιουσία 44.5 δισ. δολαρίων. 

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος ως το 2024- και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο Zhang Yiming ίδρυσε την ByteDance και είναι ο άνθρωπος πίσω από το φαινόμενο του TikTok.

Την τέταρτη θέση μοιράζονται δυο επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν αμφότεροι να είναι τρισεκατομμυριούχοι μέχρι το 2029. Πρόκειται για τους Μουκές Αμπάνι και τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και CEO της LVMH Moet Hennessy, που σήμερα έχει περιουσία 138 δισ. δολαρίων. 

Ο Τζεφ Μπέζος υπολογίζεται να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2030, στα 65 του, ενώ ένα χρόνο αργότερα στο κλαμπ θα μπουν και οι δημιουργοί της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Για την ιστορία, ο Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας του Bloomberg, ακολουθώντας τον Έλον Μασκ με περιουσία 164 δισ. δολαρίων.

Επίσης ήταν ο πρώτος που ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων μετά τον Μπιλ Γκέιτς και πριν μερικά χρόνια αναμενόταν να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη. 

Η πρώτη γυναίκα που θα μπει στο κλαμπ θα είναι η κληρονόμος της L’ Oreal, Φρανσουάζ Μπέτενκορτ Μέγιερς, το 2036.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος ως το 2024- και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο συνιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos με την σύντροφό του, Lauren Sanchez. Φωτ: EPA/NINA PROMMER

Για την δημιουργία της σχετικής λίστας, η Approve συνέκρινε την ετήσια καθαρή περιουσία των 30 πλουσιότερων από το 2017 μέχρι σήμερα, για να υπολογίσει τον ετήσιο ρυθμό αύξησης και να προβλέψει πότε θα φτάσει στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

«Η κούρσα στο ποιος θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος ακόμη παίζεται, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα», ανέφερε η εταιρεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ