Nέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Nέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στο Αιγαίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών και τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA επτά άνθρωποι διασώθηκαν.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση διακρίνονται πτώματα που έχουν ξεβραστεί σε μια παραλία, κοντά στην πόλη. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν επτά ανθρώπους και οι άνδρες του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Οι πρόσφυγες σκόπευαν κατά τα φαινόμενα να πάνε στη Σάμο. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν τι εθνικότητας ήταν οι άνθρωποι αυτοί.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που προσπαθούν ακόμη να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από τις αρχές του έτους έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα 3.629 πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 60 άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Το 2016 πέρασαν 173.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι πρόσφυγες.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM