Νεκρή στα 33 της η intersex ντομινατρίξ Mistress Velvet - Ανάγκαζε τους πελάτες της να διαβάζουν μαύρο φεμινισμό

Νεκρή στα 33 της η intersex ντομινατρίξ Mistress Velvet - Ανάγκαζε τους πελάτες της να διαβάζουν Μαύρο φεμινισμό Facebook Twitter
Πέθανε σε ηλικία 33 χρόνων η queer ντομινατρίξ, Mistress Velvet - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Η Mistress Velvet, μια queer intersex ντομινατρίξ που ανάγκαζε τους πελάτες της να διαβάζουν μαύρο φεμινισμό, πέθανε στα 33 της χρόνια. 

Αφοσιωμένη κομμουνίστρια που αγωνιζόταν ακούραστα για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας, των εργαζομένων στο χώρο του σεξ, τα τρανς και intersex άτομα, η Mistress Velvet –που αυτοπροσδιοριζόταν με τις αντωνυμίες αυτή/αυτοί– λογιζόταν ως πρωτοπόρος στο κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος στην HuffPost, οι πελάτες της ήταν κυρίως cis λευκοί και καθένας από αυτούς διέθετε λίστα με βιβλία που έπρεπε να έχει διαβάσει στις συναντήσεις μαζί της – μεταξύ των οποίων θεωρητικοί του μαύρου φεμινισμού όπως οι Οντρ Λορντ και Πατρίσια Χιλ Κόλινς. Μάλιστα, οι πελάτες της έπρεπε να γράφουν και τις εργασίες τους πάνω στα βιβλία. 

«Είναι συγκινητικό από αυτούς που απλώς έχουν φετίχ με τις μαύρες γυναίκες να συνειδητοποιούν: "Πρόκειται για ένα συστημικό ζήτημα στο οποίο συμβάλλω από τη θέση του λευκού, πλούσιου άνδρα"» εξηγούσε η ίδια. 

Για εκείνη, το να ταπεινώνει τους λευκούς της άνδρες πελάτες ενώ παράλληλα τους επιμόρφωνε, αμφισβητώντας τον κόσμο εύνοιας στον οποίο ζούσαν και την κοσμοθεωρία στην οποία πίστευαν, ενείχε μια «συγκινητική αίσθηση επανόρθωσης». 

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter στις 9 Μαΐου από τους «συντρόφους της Mistress Velvet». 

Η Velvet ήταν ταγμένη στον ακτιβισμό, σε ένα ευρύτερο φάσμα που περιλάμβανε δράση υπέρ των εργαζομένων στο σεξ μέχρι προσφορά στο Δίκτυο Κακοποιημένων Γυναικών του Σικάγο. 

Αφού σπούδασε στο πανεπιστήμιο, εντρυφώντας στις γυναίκες, τα ζητήματα φύλου και την αφρικανική διασπορά, η Velvet έγινε κοινωνική λειτουργός, εκπαιδεύτρια στο σεξ και επαγγελματίας στο BDSM. 

Στις συναντήσεις τους μαζί της, οι άνδρες απεκδυόμενοι τα αυστηρά στερεότυπα της σεξουαλικότητάς τους, εξερευνούσαν και ανακάλυπταν τις σεξουαλικές τους ταυτότητες και πολλοί από αυτούς ζητούσαν να γίνουν οι υποτακτικοί της. 

«Τι είδους συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά οφέλη μπορούν να καλλιεργηθούν σε έναν χώρο όπου μια μαύρη γυναίκα είναι η αφέντρα ενός λευκού άνδρα;» είχε διερωτηθεί στη HuffPost, προσθέτοντας πως οι πελάτες της τής παραδέχονταν πως στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή δεν έρχονταν σε επαφή με μαύρες γυναίκες. 

«Αναγκάζοντάς τους να διαβάζουν τη θεωρία του μαύρου φεμινισμού, τους παρέχω την αλήθεια που μπορούν να εφαρμόσουν στην προνομιούχα ζωή που κάνουν και να καταλάβουν την καταπίεση των μαύρων». 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ