Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες πουλιά έπεσαν νεκρά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Χτύπησαν στους γυάλινους πύργους

 hundreds of migrating birds die after crashing into NYC glass towers Facebook Twitter
Twitter/Melissa Breyer
0

Εκατοντάδες πτηνά που μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, σκοτώθηκαν όταν προσέκρουσαν στους γυάλινους πύργους της πόλης.

Η μαζική εκδήλωση του θανάσιμου τραυματισμού τους, επισημάνθηκε από τα tweet των εθελοντών της Audubon της Νέας Υόρκης. Οι εικόνες που αναρτήθηκαν δείχνουν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου γεμάτο νεκρά πτηνά. Ο αριθμός αυτή την εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Οι θανάσιμες προσκρούσεις πουλιών στους ουρανοξύστες του Μανχάταν είναι ένα συνεχές πρόβλημα, το οποίο η NYC Audubon έχει επισημάνει εδώ και χρόνια, όπως δήλωσε η Κάιτλιν Πάρκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της ομάδας. Ο θυελλώδης καιρός από Δευτέρα βράδυ έως Τρίτη συνέβαλε στους θανάτους.

«Είχαμε μια μεγάλη καταιγίδα, έναν περίεργο καιρό και μεγάλο αριθμό πουλιών, και αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει στην πρόσκρουση στα παράθυρα», είπε η Πάρκινς. «Φαίνεται ότι η καταιγίδα μπορεί να είχε οδηγήσει πουλιά να πετούν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι  συνήθως ή απλά να τα αποπροσανατόλισε. Οι επιπτώσεις του νυχτερινού φωτισμού στα πτηνά είναι επίσης αρκετά ισχυρές, ειδικά όταν είναι μια συννεφιασμένη νύχτα» πρόσθεσε.

Οι εθελοντές του NYC Audubon καταγράφουν θανάτους πουλιών σε σημεία υψηλού κινδύνου κατά τη μετανάστευση της άνοιξης και του φθινοπώρου.

Η Μελίσα Μπράιερ, η εθελόντρια που έγραψε στο Twitter σχετικά με τον εντοπισμό σχεδόν 300 πουλιών στα πεζοδρόμια που περιβάλλουν τους νέους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, είπε ότι η εμπειρία ήταν «αποκαρδιωτική». «Μόλις έφτασα στα κτίρια, τα πουλιά ήταν παντού στο πεζοδρόμιο. Κοιτώντας βόρεια, τα πεζοδρόμια ήταν καλυμμένα, νότια και δυτικά, επίσης, τα πεζοδρόμια ήταν κυριολεκτικά καλυμμένα με πουλιά».

Η NYC Audubon θέλει να κάνει τους ιδιοκτήτες των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και άλλων κτιρίων να συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των προσκρούσεων των πουλιών, κάτι που μπορεί να γίνει μειώνοντας τα φώτα τη νύχτα και κάνοντας μία ειδική επεξεργασία του γυαλιού, ώστε να είναι πιο ορατό.

«Φτιάξτε το φως, έτσι ώστε να μπορούν να το δουν και να αναγνωρίσουν ότι είναι ένα σταθερό εμπόδιο», είπε η Πάρκινς.

Ο Τζόρνταν Μπάροβιτς, εκπρόσωπος του Οργανισμού Durst, στον Πύργο One στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου έστειλε mail όπου ανέφερε ότι «Τα πρώτα 61 σχεδόν μέτρα του Πύργου (One WTC) διαθέτουν ενσωματωμένα γυάλινα πτερύγια που δεν αντανακλούν το φως. Αυτός ο σχεδιασμός επιλέχθηκε επειδή μειώνει σημαντικά τα ατυχήματα των πουλιών, που συμβαίνουν κυρίως κάτω από αυτή την απόσταση και συχνά προκαλούνται από γυαλί που αντανακλά το φως».

Από την πρόσκρουση επέζησαν συνολικά 77 πτηνά, τα οποία μεταφέρθηκαν για αποκατάσταση στο Wild Bird Fund στο Upper West Side την Τρίτη. Τα περισσότερα από αυτά μεταφέρθηκαν από την περιοχή του εμπορικού κέντρου, δήλωσε η διευθύντρια του κέντρου, Ρίταμέρι ΜακΜάχον.

«Γνωρίζαμε ότι έρχεται μεγάλος όγκος μετανάστευσης πουλιών. Μπορούσαν να το καταλάβουν από το ραντάρ» δήλωσε. Τα μέλη του προσωπικού του Wild Bird Fund έδωσαν στα πουλιά τρόφιμα, υγρά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσουν το πρήξιμο. Τριάντα πουλιά ανάρρωσαν και αφέθηκαν ελεύθερα στο πάρκο του Μπρούκλιν την Τετάρτη, είπε η ΜακΜάχον.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Διεθνή / Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Μια νέα γερμανική έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης βοηθούν, άθελά τους, την άνοδο της ακροδεξιάς, υιοθετώντας τη ρητορική και τα θέματα που εκείνη θέτει στη δημόσια ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Διεθνή / Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 30 άτομα και εταιρείες που δώρισαν πάνω από 116 εκατ. δολάρια σε ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν επωφεληθεί από πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανά συμφέροντα και συγκρούσεις
LIFO NEWSROOM
«Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / «Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Ο βρετανικός τύπος που παραδοσιακά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα της βασιλικής οικογένειας, αντανακλά και τη γενικότερη απογοήτευση ή ακόμη και αγανάκτηση της κοινής γνώμης
LIFO NEWSROOM
Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Διεθνή / Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Βρετανική εταιρεία μυδιών υπέστη ζημιά 150.000 λίρες μετά την απόρριψη τριών φορτίων της από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές, σε ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τα συνεχιζόμενα εμπόδια του Brexit στο εμπόριο τροφίμων και θαλασσινών
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος ένα χρόνο μετά τον διορισμό του

Διεθνή / Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος έναν χρόνο μετά τον διορισμό του

Ο ναύαρχος Άλβιν Χόλσεϊ αποχωρεί από την ηγεσία της SOUTHCOM, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική και αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Αίγυπτος αναμένεται να ηγηθεί διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, σύμφωνα με διπλωμάτες

Διεθνή / Γάζα: Η Αίγυπτος πρωτοστατεί στη δημιουργία διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στην περιοχή

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στοχεύει στη σύσταση διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης με ισχυρές αρμοδιότητες για τη διαχείριση της ασφάλειας εντός του παλαιστινιακού θύλακα
LIFO NEWSROOM
«Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / «Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η νέα κόντρα του Τύπου με την κυβέρνηση Τραμπ, με φόντο την αμφιλεγόμενη επιλογή της Βουδαπέστης ως τόπο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν αντίδραση στον αυξανόμενο αυταρχισμό και την «προσπάθεια ελέγχου των θεσμών» από τον Τραμπ και τους συμμάχους του
LIFO NEWSROOM