Μήνυμα Ζελένσκι για το Πάσχα: Πιστεύουμε στη νίκη της Ουκρανίας, δε θα μας καταστρέψει καμία ορδή

Μήνυμα ελπίδας από τον Ζελένσκι για το Πάσχα: Το καλό θα νικήσει το κακό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT
0

Πασχαλινό μήνυμα ελπίδας προς τους πολίτες του έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η μεγάλη γιορτή σήμερα μας δίνει μεγάλη ελπίδα και ακλόνητη πίστη ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι, το καλό θα νικήσει το κακό, η ζωή θα νικήσει το θάνατο και επομένως η Ουκρανία θα νικήσει σίγουρα» είπε από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

«Ο Κύριος και το θείο φως είναι με το μέρος μας» συμπλήρωσε. «Περνάμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ας φτάσουμε σε ένα δίκαιο τέλος σε αυτό το μονοπάτι – μία αρχή για χαρούμενη ζωή και ευημερία στην Ουκρανία». 

Καταλήγοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχήθηκε να δώσει ο «Θεός τη μέγα χάρη του για  πραγματοποιήσει τα όνειρά μας».

«Σήμερα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη νέα νίκη της Ουκρανίας και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι δεν θα μας καταστρέψει καμία ορδή ή κακία», τόνισε ο Ζελένσκι φορώντας το χαρακτηριστικό χακί μπλουζάκι.

«Θα ξεπεράσουμε τους σκοτεινούς καιρούς και σήμερα εγώ -όπως και οι περισσότεροι από εμάς- δεν φορώ φωτεινά χρώματα, αλλά πολεμάμε για μια φωτεινή ιδέα», πρόσθεσε.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, συμπληρώνονται δύο μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Δώσε σε κάθε αγόρι και σε κάθε κορίτσι μια χαρούμενη παιδική ηλικία, νεότητα και γηρατειά ώστε τουλάχιστον να σβήσουν οι αναμνήσεις της φρικτής παιδικής τους ηλικίας στη διάρκεια του πολέμου», προσευχήθηκε ο Ζελένσκι.

«Φρόντισε τις μητέρες μας, δώσε υπομονή σε αυτές που περιμένουν έναν γιο ή μια κόρη να επιστρέψουν από τον πόλεμο», πρόσθεσε. «Δώσε υπομονή σε αυτούς που, δυστυχώς, δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν από το μέτωπο».

«Μην ξεχνάς τη Μαριούπολη και τους ηρωικούς της υπερασπιστές. Μπορεί να καταστραφούν οι τοίχοι, αλλά δεν μπορούν να καταστραφούν τα θεμέλια πάνω στα οποία βασίζεται το πνεύμα των μαχητών μας, το πνεύμα όλης της χώρας», κατέληξε. 

Στο παρελθόν οι εκκλησίες της χώρας ήταν γεμάτες στη διάρκεια της βραδινής λειτουργίας της Ανάστασης και στη συνέχεια το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Όμως φέτος οι αρχές έχουν ζητήσει να μην συγκεντρωθούν πολλοί πιστοί στις εκκλησίες καθώς υπάρχει φόβος ότι θα αποτελέσουν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με τον Σερχίι Γκαϊντάι, τον κυβερνήτη της επαρχίας Λουχάνσκ, επτά εκκλησίες στην περιοχή έχουν καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου. Εξάλλου τουλάχιστον 213 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ