Το μήνυμα Μακρόν για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

Εμανουέλ Μακρόν: Αποφασισμένος να επιτύχει την απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω ανάρτησης στα social media υποστήριξε πως «Είμαστε δίπλα στους μεσολαβητές για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων των ομήρων». Παράλληλα, επισήμανε ότι «ιδιαίτερες σκέψεις πάνε στους Γάλλους ομήρους και τις οικογένειές τους. Μπορούν να βασιστούν στην αποφασιστικότητά μας».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ανακοίνωσης επισήμανε πως η γαλλική κυβέρνηση παραμένει «κινητοποιημένη για την απελευθέρωση Γάλλων ομήρων στο πλαίσιο της συμφωνίας που εφαρμόζεται επί του παρόντος. «Εργαζόμαστε ακούραστα για να το επιτύχουμε».

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθηκαν οι 39 Παλαιστίνιοι, που κρατούνταν σε φυλακές του Ισραήλ, μετά την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, ενώ την ίδια ώρα στη Δυτική Όχθη ξεκίνησαν πανηγυρισμοί.

Οι 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι 24 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που καταδικάστηκαν για απόπειρα δολοφονίας και επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων, και 15 έφηβοι φυλακισμένοι για αδικήματα όπως το ότι πετούσαν πέτρες– αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ισραήλ απόψε. Κάποιοι δεν είχαν δει τις οικογένειές τους για πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η απελευθέρωση 13 ισραηλινών ομήρων αλλά και 11 Ταϊλανδών από τη Χαμάς. Η συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων περιελάμβανε την ανταλλαγή των Παλαιστινίων ενώ η περίπτωση των Ταϊλανδών ήταν μία ανεξάρτητη διαπραγμάτευση.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM