Η Ζοζεφίνα Κατανέο δεν είναι μια συνηθισμένη καλόγρια, αλλά μια καλόγρια με στιλ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια σε βίντεο, που δημοσίευσε την Κυριακή, η DW στο Twitter.

 

Η Ζοζεφίνα, από πέρυσι, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων, καθώς χρησιμοποιεί τα social media για να προωθήσει την πίστη της. «Ο ρόλος μου είναι να προσελκύσω τους νέους ανθρώπος στον Χριστό», λέει στο βίντεο, προσθέτοντας

 

«Δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα κλείσει τις πόρτες του βασιλείου του επειδή κάποιος είναι γκέι, τρανς ή ανοίκει σε αυτή την κοινότητα».
«Η εκκλησία χρειάζεται να ανοικτεί. Χρειάζεται να διερύνουμε τους ορίζοντες μας, να δούμε ότι τα πράγματα αλλάζουν», τονίζει.

 

 

Η ιδέα να ασχοληθεί ενεργά με τα social media ήρθε στην καλόγρια Ζοζεφίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέσα σε λίγο διάστημα έγινε viral, με την φήμη της να ξεπερνά την πόλη των 10.000 κατοίκων, που βρίσκεται το μοναστήρι, 300 χλμ νοτιοανατολικά της Κόρδοβα.

 

Η Ζοζεφίνα κατάγεται από την Βερόνικα της Αργεντινής και είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά μιας οικογένειας. Όπως η ίδια είχε περιγράψει τον εαυτό της «ήταν μια νεαρή που έβγαινε έξω και διασκέδαζε». Όταν αγωνίστηκε, όμως, στους Αγώνες του Μπουένος Άιρες και αισθανόταν πολύ κουρασμένη για να τρέξει, ζήτησε από τον Χριστό να την βοηθήσει να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αργεντίνικης ιστοσελίδας La Voz, η Ζοζεφίνα ήταν πάντα κοντά στην Καθολική πίστη, αλλά ποτέ δεν είχε σκεφτεί να αφιερώσει τη ζωή της εξ ολοκλήρου στον Ιησού μέχρι που, σε μια αποστολή στους Κουτιλίπι, στην επαρχία Τσάκο της Αργεντινής, της άνοιξε ένας νέος κόσμος. «Έγινε ένα κλικ», είπε για την απόφαση να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.