NEO VIDCAST

Μέρκελ, Ρέντσι και Ολάντ "μπλοκάρουν" τις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο πριν επισημοποιηθεί το Brexit

Μέρκελ, Ρέντσι και Ολάντ "μπλοκάρουν" τις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο πριν επισημοποιηθεί το Brexit Facebook Twitter
3

Η Ρώμη, το Παρίσι και το Βερολίνο αντιτίθενται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο πριν επισημοποιηθεί το Brexit, δήλωσε απόψε η καγκελαρίος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία υποδέχτηκε στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Το είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι ασχέτως με το πώς το δημοψήφισμα στη Βρετανίας καταλήξει, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε (να ενεργούμε) όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη» επισήμανε ο Σόιμπλε σε μια ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Φιρτ, στη νότια Γερμανία.Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη στο να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη –όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία– δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε».


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

3

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια