Μαλαισία: Συναυλία διεκόπη γιατί ο Matty Healy φίλησε τον μπασίστα

Μαλαισία: Συναυλία διεκόπη γιατί ο Matty Healy φίλησε τον μπασίστα Facebook Twitter
0

Διακόπηκε κακήν κακώς μία συναυλία στη Μαλαισία όταν ο Matty Healy, από σκηνής, αρχικά επιτέθηκε στους νόμους της χώρας που στρέφονται κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και στη συνέχεια φίλησε τον μπασίστα της μπάντας.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ της Μαλαισίας Good Vibes- το οποίο ματαιώθηκε μετά το περιστατικό- από την πλευρά τους, ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι η συναυλία του συγκροτήματος «The 1975» σταμάτησε λόγω «μη συμμόρφωσης με τις τοπικές κατευθυντήριες γραμμές για τις παραστάσεις».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παράστασης στην Κουάλα Λουμπούρ, ο τραγουδιστής των «The 1975», Matty Healy, στηλίτευσε τους νόμους της Μαλαισίας σύμφωνα με τους οποίους η ομοφυλοφιλία στην ασιατική χώρα είναι έγκλημα.

Στη συνέχεια φίλησε, πάνω στη σκηνή, τον μπασίστα της μπάντας, Ross MacDonald. Λίγο αργότερα, και αφού ολοκλήρωσαν το τραγούδι τους, ο frontman του συγκροτήματος σταμάτησε τη συναυλία δηλώνοντας ότι τους διέταξαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ να κατέβουν από τη σκηνή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ο Healy φαίνεται να φιλάει τον μπασίστα μπροστά στο κοινό στο μουσικό φεστιβάλ Good Vibes της Κουάλα Λουμπούρ το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ομιλία του με την οποία επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης της Μαλαισίας κατά της ομοφυλοφιλίας. Η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα στη Μαλαισία με μουσουλμανική πλειοψηφία και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για αυξανόμενη μισαλλοδοξία κατά των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των τρανς ανθρώπων στη χώρα.

«Έκανα λάθος»

Κατά την ομιλία του στο κοινό της Κουάλα Λουμπούρ, ο Healy ανέφερε ότι η μπάντα είχε σκεφτεί να ακυρώσει τη συναυλία, αλλά δεν ήθελε να απογοητεύσει τους οπαδούς του στη Μαλαισία.

«Έκανα ένα λάθος. Όταν κλείναμε συναυλίες, δεν το έψαξα» είπε, προσθέτοντας ότι δεν έβλεπε το νόημα «να προσκληθούν οι "The 1975" σε μια χώρα που σου επιβάλλουν με ποιον μπορείς να κάνεις σεξ».

«Δυστυχώς δεν ακούτε ένα σωρό τραγούδια που μπορούν να σας ξεσηκώσουν γιατί είμαι πραγματικά έξαλλος», συνέχισε ο frontman. «Και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς, γιατί δεν είστε εκπρόσωποι της κυβέρνησής σας. Επειδή είστε νέοι άνθρωποι, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είστε γκέι, προοδευτικοί και κουλ». Στη συνέχεια, ο Healy και ο MacDonald φιλήθηκαν καθώς το συγκρότημα έπαιζε το τραγούδι I Like America & America Likes Me.

Αργότερα ο Healy διέκοψε τη συναυλία, λέγοντας στο κοινό: «Εντάξει, πρέπει να φύγουμε. Μόλις μας απαγόρευσαν την είσοδο στην Κουάλα Λουμπούρ, τα λέμε αργότερα».

«Πολύ ασεβής εμφάνιση»

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Μαλαισίας, Fahmi Fadzil, χαρακτήρισε την εμφάνιση του συγκροτήματος «πολύ ασεβή» σε ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας ότι θα εμπλακεί με τις τοπικές αρχές και θα καλέσει τους διοργανωτές του φεστιβάλ για εξηγήσεις.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM