Μαχητικά του Ισραήλ σπάνε το φράγμα του ήχου στη Ράφα και οι Παλαιστίνιοι ουρλιάζουν

Μαχητικά του Ισραήλ σπάνε το φράγμα του ήχου στη Ράφα και οι Παλαιστίνιοι ουρλιάζουν Facebook Twitter
0

Την ώρα που η πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η τελική επίθεση στη Ράφα θα γίνει χωρίς αμφιβολία, ο στρατός του Ισραήλ έχει ξεκινήσει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον όσων βρίσκονται εκεί.

Στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, έχουν καταφύγει πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιμένει ότι μία χερσαία επιχείρηση δεν θα αργήσει, καθώς υπάρχουν ακόμα τρεις ομάδες της Χαμάς που πρέπει να εξαλειφθούν.

Όπως δείχνει και μία ανάρτηση από το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από τη Ράφα, όπου τα μαχητικά αναπτύσσουν ταχύτητα που σπάει το φράγμα του ήχου, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας.

«Η καταστροφή της Χαμάς στη Ράφα απαιτεί μια χερσαία εισβολή» δήλωσε σήμερα, Τρίτη 19/3, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την έκκληση του Λευκού Οίκου να επανεξετάσει το Ισραήλ τη στρατηγική για την πόλη στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου έχουν εκτοπιστεί περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. 

Ενημερώνοντας τους βουλευτές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι είχε καταστήσει «εξαιρετικά σαφές» στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «ότι είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη αυτών των ταγμάτων (Χαμάς) στη Ράφα και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μόνο με χερσαία επιχείρηση». 

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ - ο οποίος έχει γίνει όλο και πιο επικριτικός για τη διεξαγωγή του πολέμου από το Ισραήλ και τον φόρο αίματος που έχει επιφέρει στους αμάχους - εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα μπορούσαν να επαναλάβουν το μοτίβο της καταστροφής που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια μεγάλων επιθέσεων στην πόλη της Γάζας και στη Χαν Γιουνίς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM
Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM