Κοροναϊός: Τεστ- εξπρές για την ανίχνευση -«Σε λιγότερες από 2 ώρες»

Κοροναϊός: Τεστ- εξπρές για την ανίχνευση -«Σε λιγότερες από 2 ώρες» Facebook Twitter
Τεστ ανιχνεύει τον κοροναϊό σε 2 ώρες, σύμφωνα με εταιρεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Το πιο γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού, Covid-19, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Novacyt, το τεστ- εξπρές επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κοροναϊού σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ τα υπόλοιπα χρειάζονται από έξι ώρες έως μία ημέρα. Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν κατά σχεδόν 400%, καθώς λόγω της επέκτασης του νέου κοροναϊού, οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα ταχύτητας για την ανάπτυξη τεστ διάγνωσης, φαρμάκων και εμβολίων.

Το εν λόγω τεστ της Novacyt δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση για κυκλοφορία. Η εταιρεία ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει το «πράσινο φως» την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, έχει υποβάλει αντίστοιχο αίτημα επείγουσας έγκρισης και στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA, σε σύγκριση με άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt -που δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα επένδυσε στην ανάπτυξη του τεστ- αυτό είναι όχι μόνο ταχύτερο, αλλά και πιο φθηνό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ήδη η εταιρεία έχει δεχθεί παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες. Άλλες εταιρείες (Thermo Fisher Scientific, GenScript Biotech, Co-Diagnostics, Roche, Abbot Laboratories κ.α.) αναπτύσσουν ή έχουν αναπτύξει ήδη σχετικά τεστ και κάνουν αγώνα δρόμο για την έγκριση τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM