Κίνημα της σαρδέλας: «Δεν θα μετατραπούμε σε κόμμα. Η θάλασσα δεν περιορίζεται»

Κίνημα της σαρδέλας: «Δεν θα μετατραπούμε σε κόμμα. Η θάλασσα δεν περιορίζεται» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την πρόθεσή τους να μην μετατραπούν σε κόμμα θέλησαν να κάνουν γνωστή σήμερα με άρθρο τους στην εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica τέσσερις εμπνευστές του «Κινήματος της σαρδέλας».

«Η ίδια η μορφή του κόμματος θα αποτελούσε προσβολή σε ό,τι αφορά τη δυνατή εξέλιξη του κινήματός μας. Όχι επειδή τα κόμματα έχουν κάτι το λανθασμένο, αλλά λόγω του ότι προερχόμαστε από ένα καζάνι στο οποίο δεν θέλουμε να επιστρέψουμε», γράφουν οι «ιταλικές σαρδέλες».«Το να αναρωτιέται κανείς τι είδους πλαίσιο θα βάλει σε μια εξέγερση είναι σαν να θέλει να περιορίσει την θάλασσα. Μπορείς να το κάνεις, αλλά μοιάζει γελοίο», γράφουν στο άρθρο. Υπενθυμίζεται, δε, ότι το «Κίνημα της σαρδέλας» έχει τονίσει επανειλημμένα ότι πρόκειται για μια ειρηνική κινητοποίηση και «εξέγερση» και ότι στόχος του είναι η καταπολέμηση των διαφόρων μορφών λαϊκισμού.

Στο σημερινό τους άρθρο οι εμπνευστές του κινήματος αυτού προσθέτουν ότι οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους σε δεκάδες ιταλικές πλατείες «οφείλονται στην ανάγκη να νιώσουν οι πολίτες και πάλι ελεύθεροι και να το πράξουν με την φυσική τους παρουσία, μακριά από κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Εξηγούν, επίσης, ότι «πρόκειται για μια μακρά διαδικασία» στην οποία κανείς δεν θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. «Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να μας διχάζουν», λένε τέλος οι «Sardine», οι «Σαρδέλες» της Ιταλίας, και δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν την πορεία τους «με την συμμετοχή εργατών, εθελοντών, ανέργων, ακτιβιστών, πρώην πολιτικών και απογοητευμένων πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM