«Μέγα λάθος οι διακοπές στην Κριμαία»: Βίντεο με «λουόμενους που φεύγουν από παραλία» λόγω εκρήξεων

Κίεβο: Μέγα λάθος οι διακοπές στην Κριμαία- Βίντεο με «λουόμενους που φεύγουν από παραλία» λόγω εκρήξεων Facebook Twitter
0

Η Κριμαία αποτελεί παραδοσιακά προορισμό διακοπών για τους Ρώσους. Κάποιοι τον επέλεξαν ακόμη και φέτος, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μεγάλο λάθος, λέει το Κίεβο. 

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν στα social media βίντεο που φέρεται να δείχνουν λουόμενους να εγκαταλείπουν παραλία στην Κριμαία, εν μέσω εκρήξεων που γίνονται εκεί κοντά, ή στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από παραθεριστές. 

Τέτοια πλάνα χρησιμοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, σε ένα «σποτ» που ανάρτησε θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η Κριμαία είναι η λάθος επιλογή για να κάνουν διακοπές οι Ρώσοι. 

«Αν δεν θέλουν δυσάρεστα καυτές καλοκαιρινές διακοπές, συμβουλεύουμε τους πολύτιμους Ρώσους επισκέπτες να μην πηγαίνουν στην ουκρανική Κριμαία», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ημέρες το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Είχατε αρκετές επιλογές αυτό το καλοκαίρι», είναι το μήνυμα στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, στο οποίο εμφανίζονται άλλοι προορισμοί. «Διαλέξατε την Κριμαία, μεγάλο λάθος», συνεχίζει το βίντεο που δείχνει πλάνα με εκρήξεις και τουρίστες να φεύγουν από παραλία. «Ώρα να γυρίσετε σπίτι, η Κριμαία είναι Ουκρανία», καταλήγει το «σποτ». 

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις στην Κριμαία σε αποθήκη πυρομαχικών, αλλά και σε αεροπορικές βάσεις. Εξάλλου, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και επίθεση με drone, στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στη Σεβαστούπολη. 

Σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, το Reuters ανέφερε ότι πολλοί πήγαν για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κριμαία, δηλώνοντας ότι δεν ανησυχούν για τις εκρήξεις. 

«Ανεξάρτητα από τις εκρήξεις και τους άλλους περισπασμούς, δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας για τις διακοπές. Θα μείνουμε εδώ με ευχαρίστηση… και θα χαλαρώσουμε σε αυτό τον υπέροχο ήλιο και τη θάλασσα», δήλωσε από την Σεβαστούπολη ο Γιούρι Ζναμένσκι. 

Ενήλικες και παιδιά έπαιζαν στο νερό και ξάπλωναν στην παραλία. Στο βάθος φαινόταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, ενώ κάποια στιγμή ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πέρασε από πάνω τους, περιγράφει το Reuters. 

Η Εβγκενία Ρομάσοβα, από το Ζελέζνογκορσκ της δυτικής Ρωσίας, δήλωσε ότι ανησυχούσε για τις εκρήξεις, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να πάει στην Κριμαία. «Αυτή είναι η αγαπημένη μας πόλη», συμπλήρωσε. Στη Συμφερούπολη, έφταναν τρένα με τουρίστες από όλη τη Ρωσία. «Δεν φοβόμαστε», δήλωσε χαμογελώντας ο Ραχμάτ Γκούσμαν Μπαμπάι, από το Καζάν. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM