«Μέγα λάθος οι διακοπές στην Κριμαία»: Βίντεο με «λουόμενους που φεύγουν από παραλία» λόγω εκρήξεων

Κίεβο: Μέγα λάθος οι διακοπές στην Κριμαία- Βίντεο με «λουόμενους που φεύγουν από παραλία» λόγω εκρήξεων Facebook Twitter
0

Η Κριμαία αποτελεί παραδοσιακά προορισμό διακοπών για τους Ρώσους. Κάποιοι τον επέλεξαν ακόμη και φέτος, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μεγάλο λάθος, λέει το Κίεβο. 

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν στα social media βίντεο που φέρεται να δείχνουν λουόμενους να εγκαταλείπουν παραλία στην Κριμαία, εν μέσω εκρήξεων που γίνονται εκεί κοντά, ή στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από παραθεριστές. 

Τέτοια πλάνα χρησιμοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, σε ένα «σποτ» που ανάρτησε θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η Κριμαία είναι η λάθος επιλογή για να κάνουν διακοπές οι Ρώσοι. 

«Αν δεν θέλουν δυσάρεστα καυτές καλοκαιρινές διακοπές, συμβουλεύουμε τους πολύτιμους Ρώσους επισκέπτες να μην πηγαίνουν στην ουκρανική Κριμαία», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ημέρες το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Είχατε αρκετές επιλογές αυτό το καλοκαίρι», είναι το μήνυμα στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, στο οποίο εμφανίζονται άλλοι προορισμοί. «Διαλέξατε την Κριμαία, μεγάλο λάθος», συνεχίζει το βίντεο που δείχνει πλάνα με εκρήξεις και τουρίστες να φεύγουν από παραλία. «Ώρα να γυρίσετε σπίτι, η Κριμαία είναι Ουκρανία», καταλήγει το «σποτ». 

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις στην Κριμαία σε αποθήκη πυρομαχικών, αλλά και σε αεροπορικές βάσεις. Εξάλλου, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και επίθεση με drone, στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στη Σεβαστούπολη. 

Σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, το Reuters ανέφερε ότι πολλοί πήγαν για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κριμαία, δηλώνοντας ότι δεν ανησυχούν για τις εκρήξεις. 

«Ανεξάρτητα από τις εκρήξεις και τους άλλους περισπασμούς, δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας για τις διακοπές. Θα μείνουμε εδώ με ευχαρίστηση… και θα χαλαρώσουμε σε αυτό τον υπέροχο ήλιο και τη θάλασσα», δήλωσε από την Σεβαστούπολη ο Γιούρι Ζναμένσκι. 

Ενήλικες και παιδιά έπαιζαν στο νερό και ξάπλωναν στην παραλία. Στο βάθος φαινόταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, ενώ κάποια στιγμή ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πέρασε από πάνω τους, περιγράφει το Reuters. 

Η Εβγκενία Ρομάσοβα, από το Ζελέζνογκορσκ της δυτικής Ρωσίας, δήλωσε ότι ανησυχούσε για τις εκρήξεις, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να πάει στην Κριμαία. «Αυτή είναι η αγαπημένη μας πόλη», συμπλήρωσε. Στη Συμφερούπολη, έφταναν τρένα με τουρίστες από όλη τη Ρωσία. «Δεν φοβόμαστε», δήλωσε χαμογελώντας ο Ραχμάτ Γκούσμαν Μπαμπάι, από το Καζάν. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM