Κατακραυγή στο Twitter για γκάφα της Louis Vuitton: «Δεν γκούγκλαραν τη σημαία της Τζαμάικας;»

Κατακραυγή στο Twitter για γκάφα της Louis Vuitton: «Δεν γκούγκλαραν τη σημαία της Τζαμάικας;» Facebook Twitter
Louis Vuitton
0

Στο επίκεντρο αρνητικών κριτικών από χρήστες του Twitter βρέθηκε ένα ανδρικό πουλόβερ της Louis Vuitton το οποίο, υποτίθεται πως είχε τα χρώματα της σημαίας της Τζαμάικας

Ένας χρήστης του Twitter, παρατήρησε ότι στην περιγραφή του Jamaican Stripe Jumper, το οποίο ήταν προς πώληση - σε έκπτωση - έναντι 1.366 δολαρίων, αναφερόταν πως το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τη σημαία του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής.

Το σχέδιο του πουλόβερ έχει τρεις λωρίδες με τα χρώματα: πράσινο, κίτρινο και κόκκινο. Ωστόσο η τζαμαϊκανή σημαία είναι κόκκινη, μαύρη και κίτρινη. 

 

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι χρήστες του Twitter ανέφεραν πως οι δημιουργοί του ενδύματος εμπνεύστηκαν από τη σημαία του κινήματος των Ρασταφάρι, του θρησκευτικού και πολιτικού κινήματος που οι ρίζες του εντοπίζονται στην Τζαμάικα και όχι στην ίδια τη σημαία της χώρας. 

Άλλοι χρήστες άσκησαν κριτική στην εταιρία για απροσεξία και φυγοπονία ειδικά σε μία περίοδο που η συμπερίληψη στη μόδα πρέπει να υπερασπίζεται και να τιμάται. «Η σημαία εμφανίζεται αν γράψετε "Τζαμάικα" στο κινητό σας», γράφει χρήστης του Twitter αναφερόμενος στο πόσα λίγα έπρεπε να είχαν γίνει για να αποφευχθεί το λάθος. 

 

Άλλος χρήσης, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι η Louis Vuitton δεν γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε Τζαμάικα και Ρασταφάρι. «Είναι προφανές πως αυτό είναι το κλισέ που θέλουν να περάσουν», γράφει μεταξύ άλλων. 

Η Louis Vuitton άλλαξε την περιγραφή του προϊόντος και πλέον αντικατέστησε το «σημαία» με το «πολιτιστική κληρονομιά». 

Με πληροφορίες από designtaxi 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM