Αντιδράσεις ινδουιστή για στρώμα γιόγκα της Louis Vuitton με ιμάντα από δέρμα αγελάδας

Αντιδράσεις ινδουιστή για στρώμα γιόγκα της Louis Vuitton με ιμάντα από δέρμα αγελάδας Facebook Twitter
Louis Vuitton
0

Κατά της Louis Vuitton στράφηκε ινδουιστής καθώς η διάσημη εταιρεία διαθέτει στην αγορά στρώματα γιόγκα που μέρη τους έχουν φτιαχτεί από δέρμα αγελάδας. 

Ο Rajan Zed, ακτιβιστής και πρόεδρος της Universal Society of Hinduism, χαρακτηρίζει το στρώμα ως «βαθιά απρεπές» καθώς η αγελάδα θεωρείται ιερή από τους ινδουιστές. «Το σενάριο ότι η γιόγκα, μία σημαντική, ιερή και αρχαία άσκηση που συστήθηκε και καλλιεργήθηκε από τον ινδουισμό, θα εκτελείται πάνω σε ένα στρώμα από μία δολοφονημένη αγελάδα είναι οδυνηρό», εξηγεί ο Zed. 

Το στρώμα είναι φτιαγμένο από καραβόπανο, ωστόσο, ο ιμάντας με τον οποίο μεταφέρεται είναι φτιαγμένος από δέρμα αγελάδας. Το κόστος του ανέρχεται σε 2.390 δολάρια. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Zed ζήτησε από τα στελέχη της Louis Vuitton να ζητήσουν συγγνώμη και να ακολουθήσουν τις δικές του αρχές εταιρικής συμπεριφοράς, που συμπεριλαμβάνουν «δέσμευση για ηθική και κοινωνική ευθύνη».

Σε email του στο AP, ο Zed αναφέρει πως η Louis Vuitton πρέπει να απομακρυνθεί από εμπορικές δραστηριότητες «θρησκευτικού σφετερισμού, ιεροσυλίας, χλευασμού σημαντικών πνευματικών πρακτικών και γελοιοποίησης ολόκληρων κοινοτήτων». 

Με πληροφορίες από designtaxi/ΑΡ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ