Καναδάς: Τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο απέτρεψαν οι αρχές

Καναδάς: Τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο απέτρεψαν οι αρχές Facebook Twitter
1

Δύο άνδρες συνέλαβε η καναδική αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής σε σχέδιο της Αλ Κάιντα για χτύπημα εναντίον τρένου. Οι αρχές του Καναδά πιστεύουν ότι απέτρεψαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδιάζονταν με την υποστήριξη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης με βάση το Ιράν και θα προκαλούσε πολλά θύματα.

Οι δύο συλληφθέντες Σιχέμπ Εσεγάιερ και Ράεντ Τζασέρ, ήταν κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα, αλλά όχι Καναδοί πολίτες.

«Τα άτομα λάμβαναν υποστήριξη από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν. Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι επιθέσεις υποστηρίζονταν από κάποιο κράτος», είπε ο εκπρόσωπος της καναδικής αστυνομίας.

Το τρένο της εταιρείας Amtrak, ο στόχος των τρομοκρατών, συνδέει καθημερινά το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας μία διαδρομή που περνά από την κοιλάδα Χάντσον και φτάνει κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά. Σύμφωνα με την αστυνομία η τρομοκρατική ενέργεια ήταν στη φάση του σχεδιασμού και δεν θα πραγματοποιούνταν σύντομα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM