Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες κάθε μέρα για την φροντίδα τους

Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες την μέρα για να τα φροντίζουν Facebook Twitter
Η οικογένεια Hagler: Kalleigh, Gaby, Sammy, Patrick, Paxton, με τα τετράδυμα Adam, Bennett, Coby, Dane. Φωτ: Gabriela & Patrick Hagler
0

Μια οικογένεια στο Τέξας σχεδόν διπλασιάστηκε μετά τον ερχομό τετράδυμων φέτος το καλοκαίρι.

Η Γκάμπι Χάγκλερ, 39 ετών, με τον 50χρονο σύζυγό της, Πάτρικ, ανακάλυψαν στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων ότι περιμένουν όχι ένα, αλλά τέσσερα μωρά.

«Νομίζαμε ότι βλέπαμε δύο όψεις του ίδιου μωρού και στη συνέχεια ενδεχομένως τέσσερις, αλλά η τεχνικός υπερήχων ήταν ενθουσιασμένη και μετρούσε "ένα, δύο, τρία, α, περιμένετε, όχι, όχι, περιμένετε, είναι τέσσερα"», θυμάται Γκάμπι, μεσίτρια ακινήτων.

«Και λέμε, "Τέσσερα; Τέσσερα τι; Τέσσερα άκρα; Τι ακριβώς μετράμε;". Και μας απαντάει, "Κοιτάξτε, κοιτάξτε εκεί πάνω. Τι βλέπετε;". Και υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά μωρά που έκαναν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οπότε ήταν ξεκάθαρο σε εκείνο το σημείο ότι δεν επρόκειτο για πολλαπλές απόψεις του ίδιου μωρού», λέει στο Good Morning America.

Όπως εξηγεί, ήταν σε «απόλυτο σοκ» με την εξέλιξη, αλλά μετά από μια αποβολή στο παρελθόν, ένιωσαν ενθουσιασμένοι που θα γνώριζαν τα νέα μωρά τους.

Οι Άνταμ, Μπένετ, Κόμπι και Ντέιν γεννήθηκαν στις 22 Ιουνίου στις 34 εβδομάδες. Τα ονόματα των τεσσάρων νεογέννητων αγοριών, διάλεξαν τα μεγαλύτερα αδέλφια τους - ο 12χρονος ετεροθαλής αδελφός τους Πάξτον, η 13χρονη ετεροθαλής αδελφή τους Κάλεϊ και ο 2 ετών αδελφός τους, Σάμι.

«Ήταν σε δυο ξεχωριστές μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών για μερικές ημέρες, μετά ενώθηκαν όλα μαζί σε μία και πήραν εξιτήριο για το σπίτι αρκετά γρήγορα. Οπότε δεν υπήρξαν επιπλοκές, ευτυχώς», λέει η Γκάμπι.

Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες την μέρα για να τα φροντίζουν Facebook Twitter
Οι Bennett, Coby, Dane και Adam Hagler είναι τετράδυμα και γεννήθηκαν στις 22 Ιουνίου. Φωτ: Gabriela & Patrick Hagler

Αν και οι Χάγκλερ σχεδίαζαν να αποκτήσουν μόνο ένα ακόμη μωρό, συμφωνούν ότι τα τετράδυμα έχουν αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο.

«Μόλις έκλεισα τα 50 οπότε έγινα 50 με τέσσερα μικρά μωρά - οι περισσότεροι γίνονται παππούδες στα 50 - και έτσι δεν ξέρω, νομίζω ότι μου έδωσε ενέργεια», προσθέτει ο Πάτρικ, ψυχοθεραπευτής σε θέματα γάμου και οικογένειας.

«Ήταν σίγουρα κάτι που άλλαξε τη ζωή μας και ήταν λίγο τρομακτικό, επειδή είχαμε προγραμματίσει οικονομικά για ένα ακόμη παιδί και χρειάστηκε επιπλέον σχεδιασμός και σκέψη για το πώς θα τα καταφέρουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους για συνταξιοδότηση. «Ανατίναξε εντελώς όλο το οικονομικό σχέδιο, αλλά είναι διαχειρίσιμο. Είναι απλώς λίγο τρομακτικό στην αρχή».

Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες την μέρα για να τα φροντίζουν Facebook Twitter
Η Gaby, 39 ετών, με τον 50χρονο σύζυγό της, Patrick, ανακάλυψαν στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων ότι περιμένουν όχι ένα, αλλά τέσσερα μωρά. Φωτ: Gabriela & Patrick Hagler

Εκτός από οικονομικές αλλαγές, οι Χάγκλερ κλήθηκαν να αναδιαμορφώσουν και τη καθημερινότητα με τα τετράδυμα, καθώς συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Η Γκάμπι εκτιμά ότι χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 45 πάνες, 95 μαντηλάκια και 12 έως 24 μπιμπερό την ημέρα, ενώ αφιερώνουν περίπου εννέα ώρες κάθε μέρα για να τα ταΐζουν, να τα βοηθήσουν να ρευτούν, να τα αλλάζουν και να φροντίζουν γενικά τις ανάγκες τους.

Λένε επίσης ότι έχουν αντιστοιχίσει σε κάθε νεογέννητο το δικό του χρώμα και ζώο, γεγονός που βοηθά τα μέλη της οικογένειας να τα ξεχωρίζουν, ενώ για παν ενδεχόμενο βάφουν ένα νύχι στο δάχτυλο του ποδιού με αντίστοιχο χρώμα. Ο Άνταμ έχει μπλε χρώμα και καμηλοπάρδαλη, στον Μπένετ δόθηκε πράσινο χρώμα και βραδύποδας, ο Κόμπι ντύνεται συχνά με λευκό και πάντα ενώ ο Ντέιν φοράει γκρι με ελέφαντες.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι βολεύει η ταμπέλα στις κούνιες και ο τρόπος που έχουμε στήσει τα παχνίδια. Αλλά η ιδέα ήταν να τα κωδικοποιήσουμε χρωματικά και ο καθένας να πάρει το δικό του χρώμα», εξηγεί ο Πάτρικ.

Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες την μέρα για να τα φροντίζουν Facebook Twitter
Οι γονείς Gaby και Patrick Hagler έχουν δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπερδέψουν τα τετράδυμα, μεταξύ άλλων βάφοντας το νύχι κάθε μωρού με διαφορετικό χρώμα. Φωτ: Gabriela & Patrick Hagler

Η Γκάμπι ισχυρίζεται ότι οι προσωπικότητες των μωρών έχουν ήδη αρχίσει να αναδεικνύονται, σημειώνοντας ότι ο Άνταμ φαίνεται να είναι «ο πιο ώριμος», ο Μπένετ είναι πλέον «ο πρωταγωνιστής της παράστασης» και ο Κόμπι «επαγγελματίας- μωρό», που είναι πάντα «εντός προγράμματος».

Οι δυο γονείς δηλώνουν επίσης ευγνώμονες για την αγάπη και την υποστήριξη συγγενών και φίλων, που συσπειρώθηκαν για να τους βοηθήσουν, ενώ προσθέτουν ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια των τετράδυμων έχουν ήδη αναλάβει να τους δώσουν ένα επιπλέον χέρι βοηθείας καθώς έχουν όλοι εγκατασταθεί στο σπίτι τους στο Katy του Τέξας.

Ήθελαν ένα μωρό, ήρθαν τετράδυμα και τώρα χρειάζονται 9 ώρες την μέρα για να τα φροντίζουν Facebook Twitter
Τα αδέλφια Hagler αποτελούνται από την Kalleigh, 13 ετών, τον Paxton, 12 ετών, τον Sammy, 2 ετών, και τα τετράδυμα Adam, Bennett, Coby, Dane, τα οποία είναι σχεδόν 2 μηνών. Φωτ: Gabriela & Patrick Hagler

«Νομίζω ότι τα μωρά λειτούργησαν σαν άγκυρα για την οικογένειά μας, επειδή είμαστε μια μικτή οικογένεια. Ο Πάξτον είναι ο γιος μου από άλλη σχέση. Η Κάλεϊ είναι η κόρη της Γκάμπι από άλλη σχέση. Ο Σάμι είναι δικός μας και έτσι τα μωρά μάς έφεραν όλους πιο κοντά. Και το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν έχει πραγματικά ενισχύσει τη δυναμική της οικογένειας», σημειώνει ο Πάτρικ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ