Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Γάζα

Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Ενημέρωση για τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα που έχει εντοπίσει ο ισραηλινός στρατός έκανε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Από την έναρξη του πολέμου, ο Ισραηλινός Στρατός έχει εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν σε τούνελ της Χαμάς και κατέστρεψε 500 από αυτά, εκτός από πολλά άλλα μίλια με υπόγεια τούνελ κάτω από περιοχές αμάχων», είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης ενημερώνοντας για την πορεία του πολέμου Ισραήλ- Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης και βίντεο από τα τούνελ και τις υποδομές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Έιλον Λεβί είπε επίσης ότι ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε προς ένα όχημα των IDF στο βόρειο Ισραήλ και «πολλοί στρατιώτες του Ισραήλ τραυματίστηκαν ελαφρά».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα περιέγραψε την κατάσταση για τους αμάχους στη Γάζα ως «κρίση εκτοπισμού».

Μιλώντας στο BBC από τη διάσκεψη COP28 του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι, ο Filippo Grandi είπε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας «σπρώχνονται όλο και περισσότερο προς μια στενή γωνία αυτού που είναι ήδη πολύ στενό έδαφος».

Σημείωσε ότι ήταν καταστροφικό «να βλέπουμε την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς την Παρασκευή» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκεχειρία μπορεί να επαναληφθεί.

Όπως ο ίδιος είπε είναι σημαντικό «να σκεφτούμε τι θα συμβεί μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούν να επαναληφθούν σοβαρές ειρηνευτικές συζητήσεις μετά από χρόνια παραμέλησης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM