Ισραήλ: Αναφορές για νέο μήνυμα στη Γάζα- «Φύγετε, μπορεί να θεωρηθείτε υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης»

Ισραήλ: Μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας για μετακίνηση προς το νότιο τμήμα του θύλακα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Προειδοποίηση από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, λένε πως έλαβαν οι Παλαιστίνιοι. 

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, το Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες πως αν δεν φύγουν, μπορεί να θεωρηθούν υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης. 

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», φέρεται να αναφέρει το μήνυμα.

Φυλλάδια με αυτό το μήνυμα, τα οποία έφεραν το σήμα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, έπεσαν στη Λωρίδα της Γάζας- σύμφωνα πάντα με τους Παλαιστίνιους. Επίσης, εστάλησαν ηχητικά στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απάντηση του Ισραηλινού στρατού

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση του Ισραηλινού στρατού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι  «δεν σκοπεύει να θεωρήσει όσους δεν έχουν απομακρυνθούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης», και μεταξύ άλλων πως δεν στοχοποιεί αμάχους.

«Προκειμένου να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους, οι IDF έστειλαν ένα αίτημα στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο», εξηγεί στη συνέχεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM