No.1

Ισπανία: Μητέρα κατηγορείται ότι απήγαγε τα παιδιά της για να μην εμβολιαστούν

Ισπανία: Μητέρα κατηγορείται ότι απήγαγε τα παιδιά της για να μην εμβολιαστούν Facebook Twitter
Unsplash
0

Μια μητέρα τέθηκε σήμερα υπό κράτηση στη νότια Ισπανία, επειδή απήγαγε τα παιδιά της, προκειμένου να εμποδίσει τον πρώην σύζυγό της να τα εμβολιάσει κατά της Covid-19, ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η 46χρονη γυναίκα αναζητείτο από τις αρχές για «απαγωγή ανηλίκων», αφότου κατατέθηκε μήνυση σε βάρος της στις 16 Δεκεμβρίου από τον σύζυγό της ο οποίος ζει κοντά στη Σεβίλλη (Ανδαλουσία), είπε στο AFP μια δικαστική πηγή.

Ο σύζυγος κατήγγειλε ότι δεν είχε νέα από τις αρχές Νοεμβρίου από τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 12 και 14 ετών και κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι τα απήγαγε για να τον εμποδίσει να τα εμβολιάσει κατά της Covid.

Με την αστυνομία να την αναζητά, η 46χρονη παραδόθηκε η ίδια στη δικαιοσύνη «σήμερα το πρωί», στη Σεβίλλη, έχοντας μαζί της τα «δύο παιδιά της», εξήγησε η δικαστική πηγή.

Ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος της «ένταλμα σύλληψης» και «ειδοποίησε τον πατέρα» των δύο παιδιών, σύμφωνα με την πηγή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, τα δύο παιδιά, που δεν πήγαιναν σχολείο από τις αρχές Νοεμβρίου, παραδόθηκαν στον πατέρα τους σήμερα το απόγευμα.

Η μητέρα τέθηκε υπό κράτηση και θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, συμπλήρωσε η πηγή.

Η Ισπανία είναι μία από τις πρωταθλήτριες στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς κατά της covid. To 90% των πολιτών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM