Ιράν: Η επίθεση στο Ισραήλ είναι απάντηση στις δολοφονίες Νασράλα - Χανίγια

Ιράν: Η επίθεση στο Ισραήλ είναι απάντηση στις δολοφονίες Νασράλα - Χανίγια Facebook Twitter
Πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ / Φωτ.:ΕΡΑ
0

Μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ εκτόξευσε το Ιράν, σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των συμμάχων της Τεχεράνης, Χεζμπολάχ και Χαμάς. 

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε πως οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) δήλωσαν ότι η πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι απάντηση στη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την περασμένη εβδομάδα σε προάστιο της Βηρυτού καθώς και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια νωρίτερα φέτος στην Τεχεράνη.

«Σε απάντηση στον μαρτυρικό θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, του Χασάν Νασράλα και του (διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης) Νιλφοροσάν, στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχομένων εδαφών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροι της Επανάστασης του Ιράν.

Συναγερμός σήμανε σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ και στην κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού, αφού οι Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν σε καταφύγια βομβών. Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι σχεδόν 200 πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί στο Ισραήλ από το Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι το Ιράν έχει εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους στο Ισραήλ και ότι αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι «πιο συντριπτική και καταστροφική».

Η Τεχεράνη αφήνει να εννοηθεί ότι η πυραυλική της επίθεση κατά του Ισραήλ έχει ολοκληρωθεί και προειδοποιεί την ισραηλινή κυβέρνηση να μην προβεί στα δικά της αντίποινα. «Η νόμιμη, ορθολογική και νόμιμη απάντηση του Ιράν στις τρομοκρατικές πράξεις του σιωνιστικού καθεστώτος - που αφορούσαν τη στοχοποίηση ιρανών υπηκόων και συμφερόντων και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν - έχει εκτελεστεί δεόντως», ανέφερε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM